Viata stearsa de comunisti a printului Scarlat Cantacuzino. "A fi boier nu inseamna ca traiesti in lux, ci sa fii un om care face bine"

Am vorbit cu nepoata sa, Mihaela Roco, care traieste in minunata casa a bunicilor, despre ce inseamna sa faci parte dintr-o familie de boieri intelectuali - model care probabil se apropie mai mult de imaginea idilica a elitei interbelice -, dar si despre tumultul urmasilor in recuperarea si mentinerea memoriei atunci cand mostenirea unui intelectual e arsa la picioarele comunistilor.

acum 78 luni (25 Mar 2017)

Asadar, ne intoarcem la primul episod al serialului, pentru a completa portretul familiei Cantacuzino cu un personaj mai putin mediatizat, insa la fel de insemnat in istoria familiei - si nationala deopotriva - ca si ceilalti membri prezentati. E acelasi om - primul e un pseudonim literar, o adaptare frantuzeasca a numelui sau de la nastere, Scarlat Adolf. E mai cunoscut in Franta, unde a fost diplomat roman si poet simbolist de limba franceza. Am vorbit cu nepoata sa, Mihaela Roco, care traieste in minunata casa a bunicilor, despre ce inseamna sa faci parte dintr-o familie de boieri intelectuali - model care probabil se apropie mai mult de imaginea idilica a elitei interbelice -, dar si despre tumultul urmasilor in recuperarea si mentinerea memoriei atunci cand mostenirea unui intelectual e arsa la picioarele comunistilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro