Viata pe Terra a aparut cu 60 de milioane de ani mai devreme decat se credea

Viata pe Terra a aparut cu 60 de milioane de ani mai devreme decat se credea

Momentul la care atmosfera terestra a devenit bogata in oxigen si propice vietii, cunoscuta ca "marele eveniment de oxidare", se crede ca a avut loc in urma cu circa 2,4 miliarde de ani, informeaza dailymail.co.uk.

acum 115 luni (6 Sep 2014)

Momentul la care atmosfera terestra a devenit bogata in oxigen si propice vietii, cunoscuta ca "marele eveniment de oxidare", se crede ca a avut loc in urma cu circa 2,4 miliarde de ani, informeaza dailymail.co.uk. Dar geologii din Irlanda si India au gasit recent dovezi ale unui astfel de eveniment de oxidare mai scurt, care a avut loc in urma cu 600 de milioane de ani, scrie Mediafax.ro.

Cercetatorii sustin ca un alt studiu sugereaza ca primele forme de viata care au produs oxigen au inceput sa se dezvolte pe Pamant cu 60 de milioane de ani mai devreme decat se credea anterior.

Oamenii de stiinta spun ca aceste forme de viata sunt responsabile de adaugarea oxigenului in atmosfera terestra, o piatra de temelie pentru evolutia vietii. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro