Viata lui Nostradamus, de la farmacist la cel mai important prezicator al lumii

Viata lui Nostradamus, de la farmacist la cel mai important prezicator al lumii

> Nostradamus (Michel de Nostredame) vazuse lumina zilei in Provence, in localitatea Saint Remy, la 21 decembrie 1503, intr-o familie, care dupa tata, avea origini in grupul evreilor de rit sefard, iar dupa mama, origini franceze. In vremuri tulburi, in care ciuma facea ravagii, Michel de Nostredame, incepand de la varsta de 15 ani, a frecventat cursurile Universitatii din Avignon, pe care le-a intrerupt dupa un an (prin 1519), din cauza inchiderii cursurilor (izbucnise o noua epidemie de ciuma bubonica). Convinsa de adevarul celor spuse de Nostradamus, Regina Caterina de Medici a devenit principala sa sustinatoare, insarcinandu-l pe Nostradamus cu portofoliul de medic regal si de clarvazator care sa creeze horoscopul copiilor sai.

acum 105 luni (3 Jul 2015)

>

Nostradamus (Michel de Nostredame) vazuse lumina zilei in Provence, in localitatea Saint Remy, la 21 decembrie 1503, intr-o familie, care dupa tata, avea origini in grupul evreilor de rit sefard, iar dupa mama, origini franceze. Se cuvine sa precizam ca bunicul lui Michel se crestinase prin 1455, purtand prenumele crestin Pierre si supranumele "de Nostredame", dupa ziua in care s-ar fi petrecut botezul.

In vremuri tulburi, in care ciuma facea ravagii, Michel de Nostredame, incepand de la varsta de 15 ani, a frecventat cursurile Universitatii din Avignon, pe care le-a intrerupt dupa un an (prin 1519), din cauza inchiderii cursurilor (izbucnise o noua epidemie de ciuma bubonica). De aici a fost exmatriculat, fiind acuzat ca practica ilegal profesia de farmacist, un lucru incompatibil la acea data cu alegerea carierei de viitor medic.

In 1531, dupa ce se considera ca ar fi descoperit un posibil remediu la cumplitul flagel al ciumei, a avut sansa de a-i fi recunoscuta valoarea de catre un spirit renascentist, Iulius Cesar Scaliger, care l-a invitat sa vina la Agen. Michel de Nostredame s-a casatorit si a avut doi copii, dar ciuma l-a lovit si de aceasta data, omorandu-i sotia si pe cei doi copii, in 1534.

A decis din nou sa calatoreasca prin Franta si Italia, unde a intrat in contact cu traditii populare de talmacire si prevestire, de care s-a simtit atras. Doi ani mai tarziu, se recasatoreste cu o vaduva bogata, care ii va darui sase copii (trei fete si trei baieti), stabilindu-se la Salon de Provence. Succesul l-a determinat sa se implice in investitiile din domeniul constructiilor hidrotehnice, cumparand o treime dintr-un proiect de canal de irigatii al zonei secetoase Salon de Provence (dupa 1556), impreuna cu sotia sa. A publicat, de asemenea, calendare lunare, foarte apreciate de nobilime, deoarece contineau recomandari privind potentialele pericole ale fiecarei zile. Insasi Regina Frantei, Caterina de Medici, citind luc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro