Viata langa groapa Glina. Gandaci cat pumnul si apa de baut cu miros de gunoi

Localnicii din comunele Glina si Popesti-Leordeni protesteaza fata de intentia autoritatilor de a reautoriza, pentru inca zece ani, groapa de gunoi care le-a otravit vietile. "Viata de langa groapa de gunoi Glina, la o distanta de mai putin de 100 de metri cu un munte de gunoi de peste 50 de metri inaltime, pute atat de rau incat poate fi numita orice, numai viata nu.

acum 80 luni (25 Sep 2017)

Localnicii din comunele Glina si Popesti-Leordeni protesteaza fata de intentia autoritatilor de a reautoriza, pentru inca zece ani, groapa de gunoi care le-a otravit vietile.

Groapa de gunoi Glina trebuia sa fie istorie inca de la 1 iunie 2017, cand autorizatia de functionare a expirat, iar Garda de Mediu Ilfov a decis inchiderea ei.

Oamenii spun ca "studiul de impact asupra sanatatii populatiei", obligatoriu in cazul unei reautorizari a unei gropi de gunoi, a fost intocmit de un SRL, mai precis EXINCON GRUP, desi nu avea acest drept, singurul in masura sa emita astfel de rapoarte fiind Institutul National de Sanatate Publica. Mai mult, zic ei, aceasta societate cu raspundere limitata ar fi elaborat un studiu din care reiesea ca viata langa groapa de gunoi e lipsita de orice pericol si doar scandalul care a urmat a determinat firma ce administreaza groapa, ECOREC, sa retraga acest document.

Zeama care omoara tot

Oamenii din Glina si Popesti-Leordeni sunt ingroziti de ideea de a mai indura inca zece ani traiul langa groapa de gunoi. Pentru ca "langa" nu inseamna cel putin 1.000 de metri distanta de la groapa la prima casa, cum spune legea, ci doar 70 de metri in cazul lor.

"Viata de langa groapa de gunoi Glina, la o distanta de mai putin de 100 de metri cu un munte de gunoi de peste 50 de metri inaltime, pute atat de rau incat poate fi numita orice, numai viata nu. La 30-40 de grade Celsius nu poti sa stai cu geamul deschis, iar duhoarea ajunge pana in Bucuresti, de la cele peste 100 de hectare de mizerie prin care se scurge o zeama ce otraveste pamantul, aerul, pomii, oamenii si asezarile inconjurate de groapa", spune Romeo Rainea, localnic.

Mii de bolnavi

Problema cea mai mare, alta decat gandacii cat pumnul, creaturi cu sute de picioare, mirosul pestilential, cainii salbaticiti si extrem de agresivi, e apa. Au venit sa ne spuna prin tot felul de studii mincinoase ca gunoiul macinat din aer n... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro