Viata in ghetourile fostului combinat din Baia Mare, unde o fetita de 5 ani a fost violata si ucisa. "Nu trebuia sa ne mute primarul aici"

Viata in ghetourile fostului combinat din Baia Mare, unde o fetita de 5 ani a fost violata si ucisa.

Desi in cladirile in care au functionat birourile si laboratoarele combinatului chimic locuiesc acum cateva sute de persoane, imobilele par abandonate, invadate de vegetatie, fara ferestre, fara usi, iar mizeria este de nedescris. O fetita de 5 ani a fost gasita moarta intr-o cladire abandonata a acestei foste zone industriale de catre proprii frati in seara zilei de luni, 30 aprilie.

acum 30 luni (1 May 2018)

Desi in cladirile in care au functionat birourile si laboratoarele combinatului chimic locuiesc acum cateva sute de persoane, imobilele par abandonate, invadate de vegetatie, fara ferestre, fara usi, iar mizeria este de nedescris. Comunitatea de romi a fost relocata aici in 2012, dupa ce inainte a locuit in zona numita Craica, majoritatea traind acolo in colibe de lut.

O fetita de 5 ani a fost gasita moarta intr-o cladire abandonata a acestei foste zone industriale de catre proprii frati in seara zilei de luni, 30 aprilie. Politistii nu stiu cine este vinovatul, dar spun ca exista suspiciuni intemeiate ca fetita a fost violata inainte de moarte.

Odata intrat intr-unul din ghetourile de la combinat, imaginile care se arata sunt mai degraba apocaliptice. Pe coridoarele lungi, zeci de copii, barbati si femei traiesc ca intr-o familie mare.

Multimea adunata in jurul Olgai Marcovici, mama fetitei ucise luni seara, incepe sa se planga de conditiile in care traieste, dar si de pericolele la care sunt expusi copiii. An de an, spun oamenii locului, cate un copil isi pierde viata in conditii suspecte acolo.

"Acolo (la mica distanta de cladirile in care locuiesc, n.r.) sunt niste bazine cu apa. Nu trebuia sa ne mute primarul aici", este de parere Ioan Varga un baimarean care locuieste in zona. Pe un copil l-a aruncat in cap de la geam, anul trecut. Peste 2.000 de romi au fost mutati atunci, fortat.

Mai mult, la doar cateva zile dupa mutarea lor intr-o cladire in care a functionat laboratorul, mai multe persoane au ajuns la spital, intoxicate cu substante toxice.

Ambasada SUA la Bucuresti si-a aratat atunci ingrijorarea fata de mutarea familiilor de romi din Baia Mare. De asemenea, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a analizat cazul. Mai puteti citi:

UPDATE Caz socant la Baia Mare: O fetita de 5 ani disparuta de acasa, gas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro