Viata in autorulota: experienta a doi romani care colinda tara de patru ani

Viata in autorulota: experienta a doi romani care colinda tara de patru ani

Urmareste emisiunea in modulul Adevarul live In noiembrie 2013, Elena Stancu si Cosmin Bumbut paraseau garsoniera inchiriata din Bucuresti, se mutau intr-o autorulota si plecau teleleu ca sa povesteasca Romania de astazi asa cum e. Acum ei nu le mai spun pe nume, Elena si Cosmin, ci mosul si moasa, iar cei din sat, de pe ulita celor doi caldarari, nu le mai spun domnul fotograf si doamna jurnalista, ci mosul si moasa, "pentru ca stiu ca suntem din familie", explica Bumbut. La TIFF, caldararii au iesit din zona de confort Cand i-au dus pe Geo si Marina la TIFF, situatia s-a invers, nu s-au mai integrat ei, Elena si Cosmin, intr-o comunitate, ci caldararii au fost cei care au venit in grupul lor de prieteni. Pentru el era de neconceput, pentru ca el, cu 100 sau 200 de lei, poate sa mai faca ceva pe la casa, sau sa cumpere o mobila second-hand de la Motru", a mai spus Elena Stancu. Prietenii Elenei si ai lui Cosmin i-au trat pe Geo si sotia lui "asa cum ar trebui sa fie tratati in viata de zi cu zi, dar cum nu se intampla din pacate nici la Motru, nici la Strehaia, unde merg ei de obicei, unde sunt discriminati sau li se vorbeste superior", dupa cum a explicat Elena.

acum 71 luni (19 Mar 2018)

Urmareste emisiunea in modulul Adevarul live

In noiembrie 2013, Elena Stancu si Cosmin Bumbut paraseau garsoniera inchiriata din Bucuresti, se mutau intr-o autorulota si plecau teleleu ca sa povesteasca Romania de astazi asa cum e.

Cei doi au devenit astfel si un fel de antropologi, locuind anumite perioade in comunitatile pestrite pe care vor sa le inteleaga. "Viata in autorulota ne-a oferit privilegiul de a lucra doar la subiectele in care credem: pentru ca nu suntem restrictionati de ritmul dintr-o redactie putem zabovi intr-un loc pana cand ne terminam documentarea", considera Elena Stancu si Cosmin Bumbut. Cei care doneaza pentru "Teleleu", primesc o data la doua saptamani, cate o carte postala trimisa de Cosmin Bumbut din locurile in care el si Elena calatoresc, vederile fiind fotografii din jurnalul sau vizual. Viata in autorulota Cei doi au povestit, la Adevarul Live, ca la inceput au fost mai timizi, dar in prima parte a sederii in masina, s-au confruntat mai intai cu probleme tehnice. "Aveam niste limitari pe care le-am depasit in timp si care ne-au facut viata mai buna unde parcam, de unde luam apa, unde mancam.... Au facut-o pentru ca "era singura modalitate financiara prin care ne puteam finanta genul acesta de proiecte, pentru ca nu te plateste nimeni in presa din Romania de acum sa stai sase luni intr-o comunitate cum am stat noi in Corcova, printre caldarari". Au luat decizia pentru a putea face tipul de jurnalism pe care si l-au dorit, pentru a putea sta intr-un loc pana termina ce au de facut, fara presiunea unui deadline. Greu le-a fost si sa faca munca de birou, din cauza mesei mici pe care o au in autorulota, pe care, in multe zile, Cosmin lucreaza la calculator, iar Elena face o ciorba. Le lipseste uneori confortul unei case si intalnirile cu prietenii din Bucuresti, dar pentru viitor, au in plan sa isi cumpere o masina mai mare si sa mai locuiasca 10-15 ani pe drumuri.

"Sigu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro