Viata franta mult prea devreme: Alina Tuca, studenta de 22 de ani de la Medicina omorata pe trecerea de pietoni de un TIR

Dosar penal pentru ucidere din culpa pe numele soferului Imediat dupa tragedie, soferul, Dumitru Claudiu Scarlat, de 44 de ani, din Calarasi, care avea o alcoolemie de 0,29 mg/litru alcool pur in aerul expirat, a fost dus la audieri. Anul 2013: Studenta la Jurnalism, spulberata pe trecerea de pietoni O tragedie similara a avut loc in octombrie 2013, cand o tanara de 19 ani, studenta la Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, a fost spulberata pe trecerea de pietoni, chiar in prima zi de facultate.

acum 66 luni (14 Jan 2015)

Tanara era insotita de un coleg in momentul in care a avut loc tragedia, dar acesta a scapat cu viata. Echipajele de urgenta nici macar nu au fost solicitate la fata locului.

Martorii la accident erau in stare de soc dupa impact. Prin urmare, a lovit violent dubita pe care a aruncat-o pe marginea drumului, dupa care a spulberat-o pe tanara medicinista, chiar sub privirile ingrozite ale colegilor care iesisera de la examenul de Bioetica. Era o fata foarte cuminte, decenta, o studenta cu note bune, apreciata de colegi si de profesori", povestea ingrozita o studenta la Medicina, colega cu Alina.

"O studenta buna, ce provenea dintr-o familie modesta"

Nu doar studentii care au asistat la nefericitul eveniment au fost socati, ci si dascalii de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, unde era studenta Alina Tuca.

"Trebuie sa fim extrem de duri cu acesti soferi iresponsabili, reglementarile trebuie sa fie ferme, la fel ca in alte tari europene. Faptul ca studenta noastra a fost efectiv spulberata pe trecerea de pietoni este inca o dovada a usurintei cu care se acorda permisele auto la noi. Mama este casnica, e o adevarata tragedie, sunt profund revoltata de ce s-a intamplat", a declarat, pentru "Adevarul", profesorul Doina Plesca, decanul Facultatii de Medicina.

"Nu-mi amintesc sa fi fost o tragedie de acest gen la noi in universitate, in afara de cea cu tanara Aura Ion, care s-a prabusit cu elicopterul in ianuarie anul trecut. Cu toate acestea, traficul din fata de la INML este infernal, de fiecare data cand merg acolo cu studentii este un calvar", spun oficiali de la "Carol Davila".

Tanara ar fi terminat facultatea in 2018

Potrivit profilului personal de Facebook, medicinista urma sa termine facultatea in 2018.

In semn de respect, niciunul dintre colegii Alinei... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro