Viata dura a unui campion la arte martiale de 9 ani. "Mi-as dori sa ajung cineva si sa am conditii mai bune acasa"

Viata dura a unui campion la arte martiale de 9 ani.

A fost parasit de mama cand avea 2 ani, dar lipsa celei mai importante fiinte de pe pamant si conditiile precare in care locuieste nu l-au impiedicat sa mearga la sala si sa faca sport. Dumnealui ne-a ajutat cu banii pentru competitii, cu echipamentul sportiv si cu toate cele", mai spune tatal, care acum lucreaza de zor la ridicarea unei camere pentru Ionut cu bani primiti de la oameni de suflet. CAZUL A IMPRESIONAT-O PE PROFESOARA DE CHIMIE Povestea trista a lui Ionut Firanta a impresionat-o si pe profesoara de chimie de la scoala din Brezoaia, Oana Hrehoresen, care a decis sa il ajute cu temele. Are un talent nativ si chiar foarte multi prieteni de-ai mei care practica artele martiale m-au intrebat daca el a facut lupte de mic pentru ca are urechi de luptator si o tinuta de sportiv.

acum 37 luni (18 Mar 2017)

Ionut ofera o lectie demna de urmat semenilor sai. Ionut Firanta traieste cu tatal si cu sora sa de 14 ani intr-o singura camera, dar este multiplu campion national la sporturi dure: kempo si sambo. Pana de curand nu avea nici macar o masuta pe care sa-si faca temele pentru scoala, dar niciodata nu a lipsit nemotivat de la ore. A fost parasit de mama cand avea 2 ani, dar lipsa celei mai importante fiinte de pe pamant si conditiile precare in care locuieste nu l-au impiedicat sa mearga la sala si sa faca sport. In doar un an de antrenamente, a reusit sa ajunga campion national la kempo si sambo. "VREAU SA AJUNG CINEVA IN VIATA" Chiar daca recunoaste ca antrenamentele sunt cam dure, mai ales pentru un copil de 9 ani, Ionut nu se vaita niciodata. Vreau sa ajung cineva in viata, sa afle lumea de mine. Pentru asta ar trebui sa ajung campion european la sambo si kempo. Tatal meu m-a dus pentru prima oara intr-o sala de sport, la un concurs, unde am ajuns sa iau locul I", spune Ionut. Sora lui Ionut, Nicoleta (15 ani), a fost diagnosticata cu hipoacuzie bilaterala acuta si doar de dragul ei a invatat sa comunice prin semne. Studiaza la o scoala speciala din Bucuresti si vine acasa doar din cand in cand, la sfarsit de saptamana. "Daca o sa ajung sa castig multi bani, vreau sa o ajut pe sora mea, dar si pe tatal meu. Cel mai mult mi-as dori sa am conditii mai bune acasa, sa am mai multe camere, sa fie mai calduroasa casa", spune micutul campion. Desigur ca lui Ionut ii este dor de mama sa, dar s-a resemnat cu ideea ca nu mai este alaturi de ei. A plecat de acasa cu bani la ea si nu a mai revenit. Nu mi-a spus absolut nimic, dar mi-am dat seama oarecum in ultima perioada ca ceva nu era bine, pentru ca intarzia de la serviciu si nu mai avea grija de copii.

Au razbit doar pentru ca tatal lucreaza ca zilier in constructii si mai castiga un ban cu care isi ajuta cei doi copii. Cel mai mult imi doresc pentru copiii mei sa fie sanatosi si sa ajunga ceva in viata, sa nu mai a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro