Viata de student in Romania: mucegai, gandaci si frig

Viata de student in Romania: mucegai, gandaci si frig

Mai exact, pentru astfel de fapte acestia risca inchisoare de la doi la sapte ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica pentru infractiunea de abuz in serviciu prevazuta de Codul Penal, precum si inchisoare de la trei luni la trei ani pentru infractiunea de neglijenta in serviciu, sustine avocatul. "Analizam ecosisteme pe holuri" Totul a pornit de la scrisoarea deschisa redactata saptamana trecuta de Asociatia Studentilor de la Limbi Straine din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti, prin care au semnalat probleme la furnizarea de apa calda si caldura in spatiile educationale situate pe strada Edgar Quinet si Pitar Mos, unde se afla sediul Facultatii de Limbi Straine.

acum 56 luni (15 Dec 2014)

Mai exact, Societatea Studentilor Universitatii din Bucuresti (SSUB) i-a chemat la proteste pe studenti solicitand, printre altele, ca in interiorul caminelor sa nu mai existe gandaci, soareci sau sobolani, baile din camine sa fie igienizate si reparate, sa dispara mucegaiul si sa nu mai fie intrerupta apa calda fara un anunt prealabil.

De asemenea, tinerii mai cer ca baile fiecarei facultati din Universitatea din Bucuresti sa aiba hartie igienica si sapun lichid si sa fie denuntate la Parchet situatiile in care angajati ai universitatii fura sau omit aceste norme minime de igiena.

De asemenea, studentii spun ca in unele sali de curs ploua si ca temperaturile nu depasesc 15 grade Celsius. Studenti de la mai multe centre universitare de prestigiu, precum Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" sau Universitatea "Al.

Tinerii sunt gata sa-i dea in judecata pe cei responsabili de conditiile in care invata si de aceea au contactat un avocat care este gata sa-I ajute in acest sens. Aparatorul spune ca pentru astfel de fapte cei gasiti vinovati risca inchisoare de la doi la sapte ani pentru abuz in serviciu si neglijenta in serviciu.

"Mii de studenti, cadre didactice si personal auxiliar risca sa faca diverse boli pulmonare din cauza faptului ca in afara de centrala pe care o are in dotare, Universitatea nu a luat in considerare niciodata incalzirea electrica. Mai mult decat atat, in sediul din Pitar Mos al Facultatii de Limbi Straine si in sediul de la Piata Leu ploua in salile de curs, temperatura in luna decembrie nu a depasit 15 grade.

Se plang de frigul si mizeria din camine

Si tinerii care invata la Universitatea de Medicina si Farmacie se plang de frigul si mizeria din camine. In caminele de pe Spaiul Unirii nu avem dusuri functionale, cabinele nu se inchid, tavanul la baie e daramat, camerele sunt prea mici si suntem nevoiti sa stam inghesu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro