Viata cutremuratoare a unui combatant anticomunist. Sapte ani aruncat in temnita pe nedrept: "O sa dau foc la casele celor care ne-au luat pamantul!"

Viata cutremuratoare a unui combatant anticomunist. Sapte ani aruncat in temnita pe nedrept:

Imediat a fost aruncat intr-o inchisoare comunista din zona Craiovei, apoi a fost mutat la Jilava, apoi la Poarta Alba, apoi a fost trimis la Canalul Dunare-Marea Neagra, mai tarziu a fost trimis la Galati, a fost readus la Poarta Alba, din nou la Canalul Dunare-Marea Neagra, iar in final tot la Poarta Alba. "Spun pacalit-o deoarece a dus-o la Covasint chiar de 1 aprilie, spunandu-i ca e (un fel de sef pe sectorul de vii/viticultura), dar el era de fapt . Ramasa cu trei copii de crescut, Maria a muncit din greu, de dimineata pana seara, la camp, la vie, la Colectiv, pe unde gasea orice de munca si a cumparat o casa veche, din chirpici.

acum 59 luni (11 Mar 2015)

Parintii lui au murit cand el era inca copil si a fost crescut de o matusa ( lumea o stia de Caticuta). A fost sarac toata viata, dar toata lumea il stia ca un om demn si un aprig luptator impotriva comunistilor. Nu stia niciodata sa-si tina gura si de multe ori isi punea in pericol chiar familia, cu atitudinea lui anticomunista. Mai exact, militar in termen in 1952, scos la careu impreuna cu alti camarazi de-ai sai sa stea "drepti" in fata tabloului lui Ana Pauker, Nica Delamarian n-a mai suportat, a luat tabloul Anei Pauker si i "l-a tras pe cap" unui ofiter comunist. Imediat a fost aruncat intr-o inchisoare comunista din zona Craiovei, apoi a fost mutat la Jilava, apoi la Poarta Alba, apoi a fost trimis la Canalul Dunare-Marea Neagra, mai tarziu a fost trimis la Galati, a fost readus la Poarta Alba, din nou la Canalul Dunare-Marea Neagra, iar in final tot la Poarta Alba.

"Bunicul meu si-a petrecut sapte ani din viata in inchisorile comuniste, iar cand s-a intors acasa era de nerecunoscut. A pierdut sapte ani din viata pentru ca nu a fost de acord cu regimul, dar el era mandru, pentru ca si-a ispasit sentinta printre intelectuali si profesori. Andrei nu a apucat sa-si cunoasca bunicul, iar toate lucrurile despre el le stie de la familie. Cu toate acestea se simte mandru de bunicul lui si il considera un erou. Un erou care a luptat, cu orice mijloace si cu orice risc, impotriva unui sistem corupt, putred si criminal. Dumnezeu sa-i ierte pacatele si sa-l odihneasca in pace, pe el si pe cei care, la fel ca si el, au luptat impotriva acestui sistem criminal", spune Andrei Fulias. "Spun pacalit-o deoarece a dus-o la Covasint chiar de 1 aprilie, spunandu-i ca e (un fel de sef pe sectorul de vii/viticultura), dar el era de fapt .

A doua arestare a lui Nica

In 1965, Nica a fost arestat din nou, dupa o altercatie verbala cu un comunist.

"Pe un scaun, un comunist din localitatea Sambateni, pe nume Ilie, iar pe scaunul de langa e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro