Viata copiilor care inoata patru kilometri prin noroaie ca sa ajunga la scoala. Primarul incapabil sa faca un drum: "Si eu, cand eram elev, tot asa mergeam"

Viata copiilor care inoata patru kilometri prin noroaie ca sa ajunga la scoala. Primarul incapabil sa faca un drum:

"Expozitie" de cizme de cauciuc Dupa un drum de cosmar catre scoala, parinti si copii, se opresc cu totii la o localnica unde isi lasa cizmele si pantalonii plini de noroi si duc la scoala Primaria Pietrari abia anul trecut a turnat ceva pietris pe drum si e de ajuns, crede viceprimarul care spune ca si el a mers la scoala in acealeasi conditii cand era mic.

acum 100 luni (10 Mar 2016)

Satul Dupa Deal apartine de comuna Pietrari, insa copiii se duc la scoala in comuna Barbuletu. Patru kilometri au de parcurs, pe jos, catre unitatea scolara si inca patru inapoi acasa. Zilele acestea au fost de cosmar pentru ca a plouat, iar drumul s-a transformat intr-o tarmoaca.

Parintii sunt nevoiti sa se trezeasca cu noaptea-n cap pentru a-I trimite pe cei mici la scoala. De multe ori merg impreuna cu ei, alteori ii lasa pe copii singuri. S-au obisnuit de mult cu hartoapele si au dobandit o conditie fizica de invidiat. Isi iau preventiv doua randuri de pantaloni si se incalta cu cizme de cauciuc pentru a nu ajunge murdari la scoala. Copii pleaca fiecare cu incaltari la ei si se schimba jos in sat. La 07.00 pleaca de acasa. Am primit numai promisiuni de la autoritati, dar degeaba", ne-a spus Carmen Cojocaru, mama a doua fete.

Singurul mijloc de transport este caruta trasa de cai. In lipsa de asta, mersul pe jos e cel mai sanatos. Parintii fac si ei cu schimbul: unii ii duc dimineata, cu noaptea in cap la scoala, altii ii aduc de la scoala, pentru ca drumul trece prin padure si pot oricand aparea animalele salbatice. Elevii de la clasa zero, in aceeasi situatie In aceeasi situatie sunt si Andrei, clasa a VII-a si Maria, clasa zero. Cu amaraciune spun ca si-ar dori un microbuz scolar care sa ii duca la scoala in fiecare dimineata, dar asta nu se va intmpla prea curand. "Avem cu noi cizme, pantloni de schimb.

"Expozitie" de cizme de cauciuc Dupa un drum de cosmar catre scoala, parinti si copii, se opresc cu totii la o localnica unde isi lasa cizmele si pantalonii plini de noroi si duc la scoala Primaria Pietrari abia anul trecut a turnat ceva pietris pe drum si e de ajuns, crede viceprimarul care spune ca si el a mers la scoala in acealeasi conditii cand era mic. Si eu, cand eram elev, tot asa mergeam de la Sipot la scoala. Tot ce spera ei e sa aiba parte de vreme blanda. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro