Veterinarul, postasul si agentii Mossad

Ca sa zic asa, eream cu patru oi bolnave si cu aia doi ciobanesti mioritici ai mei in fata la cabinetul veterinar si asteptam sa vina doctorul Pandele, care se scoala mai tarziu, ca noaptea canta manele la un club de karaoke din Nehoiasu, judetul Buzau, sa-si mai completeze si el veniturile, gen. Bag mana sub burta lui Take si dezlipesc de acolo un pet de 250 de grame de Tutti Fresh, pe care-l umplusem cu tuica si-l prinsesem cu scoci acolo, sa fie. Am clatinat toti trei din cap cu scarba, am baut cate un gat de tuica fiecare, apoi veterinarul s-a scuturat de amintire si-a zis hotarat: - Dar distractia e distractie si datoria e datorie, ca de aia se depune juramantul hipocratic pe lumea asta!

acum 60 luni (7 Apr 2016)

Ca sa zic asa, eream cu patru oi bolnave si cu aia doi ciobanesti mioritici ai mei in fata la cabinetul veterinar si asteptam sa vina doctorul Pandele, care se scoala mai tarziu, ca noaptea canta manele la un club de karaoke din Nehoiasu, judetul Buzau, sa-si mai completeze si el veniturile, gen.

De obicei, veterinarul apare cu nasul spart, caci, nefiind manelist nativ, nu stie sa stea nemiscat cand ii lipesc clientii suta pe frunte. Ma mai si trezisem cu noaptea in cap, dar nu in sensul clasic, ci in sensul ca ma culcasem in stare grava de ebrietate si ori la ce ora se trezeste omul dupa starea asta e intuneric la el in creieri, exact ca noaptea. Si cum stateam eu asa, aud in spatele meu pe drum un fel de fasait, ca ala de se aude cand merge un hipster pe bicicleta si-i intra barba printre spitele de la roti, gen. Fasaitul erea de la pestii neon, pe care-i infasurase in niste izolirband pentru cablu electric si care se frecau innebuniti de peretele acvariului.

- Hai noroc, nea Titi, fratioare, vezi ca sunt al doilea dupa tine la coada. "Fratioare" erea o deformatie mai moderna, de cand se luase la bataie cu niste tigani in gara la Tandarei si cat l-au batut aia din fratioare nu l-au scos.

- Hai sa traiesti, Timotei, prietene ciumpalac, o bag si eu prietenos, stil Mircea Badea.

- Hai ca-ti spun, nea Titi, dar mi s-a uscat gura de sete de pe drum.

Bag mana sub burta lui Take si dezlipesc de acolo un pet de 250 de grame de Tutti Fresh, pe care-l umplusem cu tuica si-l prinsesem cu scoci acolo, sa fie. Tragem noi cate un gat mic de tuica si Timotei incepe sa povesteasca.

- Ce gen?, face Timotei si mai trage o gura de tuica.

- Asa se zice acum, ca sa inchei propozitia de o maniera mai ambigua.

- Ma rog, gen atunci, mormaie Timotei, baga mana in acvariu, scoate un peste neon, asa invelit in izolir band cum era, si se sterge cu el de tuica la gura, dupa care-l arunca la loc in apa si continua povest... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro