Veterinarul care a salvat oi, berze si o maimuta: "Mi-as fi facut tot cu suflet meseria si daca as fi fost pictor sau tamplar"

Veterinarul care a salvat oi, berze si o maimuta:

Stefan Dinu (73 de ani) este un medic veterinar din Caracal, cautat de iubitori de necuvantatoare din Craiova, Valcea, Bucuresti si de prin toata tara. Asa sunt eu, plang la filme, imi mai dau lacrimile si cand primesc multumiri sincere", spune medicul, starnit de reporter sa rascoleasca printre amintiri si intrerupt frecvent de telefonul care suna aproape permanent, sau de sonerie. Cazurile tratate de medicul caracalean sunt prezentate la conferinte Astazi are instrumentar de mare finete, dar la inceputuri opera folosind bisturiul, pe care-l steriliza prin fierbere, si, in cazuri deosebite, lama de ras. Dr. House al animalelor de companie O femeie din Craiova, proprietara Almei, o catelusa Golden Retriever, spune ca, de mai bine de un an si jumatate, nu mai merge la alt medic. Prorietarii animalelor de povara, desi mai rar, vin si astazi cu animalele la clinica, pentru ca programul nu-i mai permite medicului sa mearga in gospodarii Proprietarul motanului era speriat, fata care era cu el a-nceput sa planga, domnu' doctor masa motanul, mie-mi venea sa le spun sa-si ia gandul, ca asta e.

acum 51 luni (25 Jun 2016)

Stefan Dinu (73 de ani) este un medic veterinar din Caracal, cautat de iubitori de necuvantatoare din Craiova, Valcea, Bucuresti si de prin toata tara. I se spune "Doctorul Bisturiu" pentru ca, intrebat fiind de un invatacel care este cel mai bun antibiotic, medicul veterinar a raspuns "bisturiul". Pe o raza de cateva judete, intr-un caz grav, se spune ca, daca doctorul Dinu nu rezolva problema, e de nerezolvat. A plecat de la sat, din Dobrosloveni, judetul Olt, unde parintii sai cresteau animale si le foloseau la muncile campului ca sa-si poata tine in scoli cei patru copii, trei baieti si-o fata. A ajuns la facultate la Iasi, a facut studii postuniversitare la Bucuresti, si-a dat primariatul la Cluj si a conferentiat la Timisoara.

In fiecare vara la cliniva medicului veterinar vin "invataceii" FOTO: Facebook Dinu Stefan

Dupa prima autopsie de la facultate, pe care a facut-o intr-un beci, a vrut sa plece. N-am avut bani de tren, altfel plecam, nu mai ajungeam veterinar.

A apreciat mult efortul facut de parinti sa-l tina la scoala. Le-au tinut de atunci, erau , cum se spune, si in ele s-au ingropat, asa au vrut", povesteste emotionat medicul Dinu. Dupa cativa ani, auzind ca e priceput si dornic sa acumuleze experienta, sefii de la C.A.P. A refuzat, convins ca bun poate fi doar daca face lucrurile de placere.

Intr-o zi, cineva a avut ideea sa-i lase la clinica o carte de onoare, in care proprietarii necuvantatoarelor sa-si noteze impresiile

Dupa caderea comunismului, dupa ce ferma si-a pierdut toata gloria, s-a transferat la clinica veterinara din Caracal. In gospodariile oamenilor a ajuns mai rar, insa proprietarii animalelor de povara s-au obisnuit sa le aduca la el. Avea de fapt o suferinta. Asa sunt eu, plang la filme, imi mai dau lacrimile si cand primesc multumiri sincere", spune medicul, starnit de reporter sa rascoleasca printre amintiri si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro