Veteranii de la Deep Purple, pe scena Romexpo. O jumatate de secol de muzica rock, concentrata in 95 de minute

Veteranii de la Deep Purple, pe scena Romexpo. O jumatate de secol de muzica rock, concentrata in 95 de minute

Inainte ca cei cinci legendari de la Deep Purple - Ian Gillan (voce), Roger Glover (bas), Ian Paice (tobe), Steve Morse (chitara) si Don Airey (clape) - sa urce pe scena, au cantat Trooper si Monster Truck (Canada). Dupa 50 de ani, Deep Purple are acelasi sound inconfundabil - fie ca e vorba de chitaristul Steve Morse, care se apropie pe alocuri de legendarul Ritchie Blackmore, cel care a parasit trupa in 1975, pentru a forma Rainbow, fie de claparul Don Airey, cel care l-a inlocuit, in 2001, pe Jon Lord si care a fermecat publicul din Romania, la fel cum a facut-o si in urma cu trei ani, la Sala Polivalenta, interpretand intr-o maniera personala pasaje din "Rapsodia Romana".

acum 85 luni (14 May 2017)

Inainte ca cei cinci legendari de la Deep Purple - Ian Gillan (voce), Roger Glover (bas), Ian Paice (tobe), Steve Morse (chitara) si Don Airey (clape) - sa urce pe scena, au cantat Trooper si Monster Truck (Canada). "Inseamna enorm pentru noi ca cei de la Deep Purple ne-au ales sa cantam in deschidere", a spus, la microfon, solistul de la Trooper, Alin Dinca.

Canadienii de la Monster Truck au urcat pentru prima oara pe scena in Romania, iar piese ca "She's a witch", "Sweet mountain river" si "Don't tell me how to live" au captat atentia celor prezenti.

Publicul nu a fost format, asa cum ar fi fost de asteptat, doar din rockeri trecuti de prima tinerete, care au crescut, practic, cu muzica celor de la Deep Purple. Au fost si multi tineri - care, in timpul concertului, au cantat toate versurile celor mai cunoscute piese.

Deja proverbiala confuzie in ceea ce priveste numele capitalei noastre pe care unii artisti straini au facut-o de-a lungul anilor si caldurosul salut "Buna seara, Budapest!" in orasul de pe malul Dambovitei au fost, de aceasta data, sustinute prin prezenta mai multor grupuri de rockeri veniti din Ungaria, tara care, de aceasta data, nu face parte din itinerarul turneului.

Gillan: "Este un sentiment incredibil de cald aici, in seara asta!""

Chipurile celor cinci membri ai trupei Deep Purple sculptate pe muntele Rushmore (imagine legendara, coperta albumului "In Rock") care au aparut pe uriasul ecran au fost semnalul ca momentul in care britanicii urca pe scena este aproape. Greu de crezut ca cei cinci muzicieni se invart, cu totii, in jurul onorabilei varste de 70 de ani! Dupa 50 de ani, Deep Purple are acelasi sound inconfundabil - fie ca e vorba de chitaristul Steve Morse, care se apropie pe alocuri de legendarul Ritchie Blackmore, cel care a parasit trupa in 1975, pentru a forma Rainbow, fie de claparul Don Airey, cel care l-a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro