Veste neasteptata primita de Traian Berbeceanu. Procesul fostului sef BCCO si al procurorilor DIICOT a fost reluat

Veste neasteptata primita de Traian Berbeceanu. Procesul fostului sef BCCO si al procurorilor DIICOT a fost reluat

Dosarul politistului Traian Berbeceanu a ajuns la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, care va judeca apelurile declarate in cauza. Patru ani de la arestarea sa In 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, si apoi arestat preventiv, pentru o luna, intr-un dosar in care a fost acuzat de favorizarea ilegala a unor grupari infractionale.

acum 44 luni (29 Jan 2018)

Dosarul politistului Traian Berbeceanu a ajuns la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, care va judeca apelurile declarate in cauza. Procesul va fi reluat, in procedura apelului, la mai mult de un an si jumatate de la data in care politistul Traian Berbeceanu a fost achitat in dosarul in care procurorii DIICOT l-au acuzat de favorizarea unor grupari infractionale, acelasi in care anchetatorii sai au fost condamnati pentru fabricarea probelor.

Parti in dosar sunt Ioan Muresan, Nicolae Cean, Alin Muntean, Traian Berbeceanu, Gheorghe Rusu, Ion Vasile Urs, Mihai Mihalache, SC Uranus Junior 2003, Ministerul Finantelor, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT. Obiectul principal al cauzei este "infractiuni de coruptie", iar inculpatii sunt judecati pentru delapidare (art.295 NCP), luare de mita (art.289 NCP), marturie mincinoasa (art.273 NCP), represiune nedreapta (art.283 NCP), fals intelectual (art.321 NCP), fals in inscrisuri sub semnatura privata (art.322 NCP), fals in declaratii (art.326 NCP), infractiunea de spalare de bani (Legea 656/2002 art. 23), infractiuni de evaziune fiscala (Legea 87/1994, Legea 241/2005), abuzul in serviciu (art.297 NCP), infractiuni de coruptie si de serviciu comise de alte persoane (art.308 NCP), constituirea unui grup infractional organizat (art.367 NCP).

Patru ani de la arestarea sa

In 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, si apoi arestat preventiv, pentru o luna, intr-un dosar in care a fost acuzat de favorizarea ilegala a unor grupari infractionale.

Potrivit DNA, fostul procuror sef al DIICOT Alba Ioan Muresan si cei doi complici ai sai, fostul procuror Nicolaie Cean si politistul Alin Muntean, au fabricat dosarul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro