Veste buna pentru parintii care nu au cu cine sa-si lase copiii in timpul saptamanii. After school in curtea bisericilor

Veste buna pentru parintii care nu au cu cine sa-si lase copiii in timpul saptamanii. After school in curtea bisericilor

De aceea, administratia locala va colabora si pe viitor cu conducatorii parohiilor din Sectorul 1 in derularea unui amplu program de investitii atat pentru conservarea patrimoniului religios, dar si pentru construirea de noi lacase de cult in zonele lipsite de biserici", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

acum 91 luni (19 Jul 2016)

Cu aceasta ocazie, reprezentantii parohiilor ortodoxe si-au expus, pe rand, problemele cu care se confrunta fiecare biserica si masurile de investitii care ar trebui luate, astfel incat actul religios sa se desfasoare in conditii de siguranta, atat pentru preoti cat si pentru credinciosi.

Printre propunerile avansate s-a numarat si cea legata de construirea unor centre after school in curtea unor parohii pentru a veni in sprijinul parintilor care nu au cu cine sa-si lase copiii in timpul saptamanii. Acestea nu reprezinta doar locuri de reculegere, ci si importante monumente istorice si de arta. Majoritatea bisericilor din Sectorul 1 sunt cladiri-monument istoric, foarte vechi, care necesita lucrari urgente de consolidare si restaurare atat pentru siguranta credinciosilor, cat si pentru conservarea valorilor arhitecturale ale patrimoniului. De aceea, administratia locala va colabora si pe viitor cu conducatorii parohiilor din Sectorul 1 in derularea unui amplu program de investitii atat pentru conservarea patrimoniului religios, dar si pentru construirea de noi lacase de cult in zonele lipsite de biserici", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Conducatorii lacasurilor de cult au fost insotiti de Protopopul Sectorului 1, Dan Toader, care a accentuat, la randul sau, necesitatea continuarii parteneriatului intre administratie si biserica in interesul comunitatii locale.

"Era nevoie de aceasta intalnire pentru ca noua administratie sa se familiarizeze cu problemele credinciosilor care fac parte din parohiile de pe raza sectorului 1. Se doreste ca, in perioada urmatoare, sa se puna bazele unei colaborari cu Primaria Sectorului 1 pentru dezvoltarea de cantine sociale, gradinite, centre sociale pentru batranii si copiii proveniti din familii cu venituri reduse", a declarat Dan Toader, Protopopul Sectorului 1.

Astfel de intalniri, intre reprezentantii lacaselor de cult din Sectorul 1 si conducerea primariei vor avea loc lu... Citeste intreg articolul pe evz.ro