Veste BUNA despre PRETUL GAZELOR

Veste BUNA despre PRETUL GAZELOR

Astfel ca vom propune un proiect de hotarare de Guvern prin care vom cere suspendarea scumpirii gazelor si un proiect de lege de modificare a Legii energiei si gazelor prin care propunem prelungirea termenului de liberalizare totala cu cel putin doi ani si jumatate', a spus ministrul citat de Agerpres.

acum 67 luni (16 Sep 2014)

'In prezent, problema pretului gazelor pentru populatie a devenit ingrijoratoare iar perioada de liberalizare pe care si-a asumat-o Romania, respectiv 31 decembrie 2018, este unul dintre cele mai ambitioase termene dintre statele UE. Astfel ca vom propune un proiect de hotarare de Guvern prin care vom cere suspendarea scumpirii gazelor si un proiect de lege de modificare a Legii energiei si gazelor prin care propunem prelungirea termenului de liberalizare totala cu cel putin doi ani si jumatate', a spus ministrul citat de Agerpres.

'Astfel ca noi am considerat ca este nevoie de o perioada de pauza in scumpirea gazelor pentru ca preturile sa se echilibreze cu veniturile', a mai afirmat Razvan Nicolescu.

La 1 septembrie, ministrul delegat pentru Energie a declarat ca va propune autoritatilor de la Bruxelles ca pretul gazelor interne pentru populatie sa nu mai creasca pana la 1 iulie 2016, iar perioada de liberalizare sa se prelungeasca pana la 1 iulie 2021, fata de 31 decembrie 2018, cum prevede calendarul aflat in prezent in vigoare.

Potrivit calendarului de liberalizare asumat de Romania in 2012 in fata Fondului Monetar International si a Comisiei Europene, pretul gazelor pentru populatie ar fi trebuit sa se majoreze cu 3%, la 1 octombrie 2014. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro