Veronica din Canada: Domnule Ponta, sunt o "dusmanca a Romaniei" si va scriu sa va povestesc cum imi denigrez tara, atat eu, cat si ceilalti romani

Veronica din Canada: Domnule Ponta, sunt o

De asemenea, domnule Ponta, eu si copiii mei imbracam cu piosenie si mandrie costumele nationale de Ziua Romaniei, de Craciun, de Pasti, de Ziua Drapelului (chiar asa, dumneavoastra stiti cand este Ziua Drapelului?), de Sf Maria. Va multumesc din suflet, domnule Ponta, pentru ca prin cele afirmate, ati scapat de orice posibilitate de a fi votat de romanii din diaspora (extrem de putine voturi ce-i drept), dar mai ales ati scapat de voturile pe care poate unii dintre cei dragi noua, de acasa poate vi le-ar fi dat.

acum 69 luni (7 Nov 2014)

Autoarea postarii este originara din Braila si traieste impreuna cu familia in Ontario, Canada. La fel ca alte sute de romani in ultimele zile, tanara se declara revoltata de o declaratie a lui Victor Ponta facuta la Eforie Sud in luna august, potrivit careia "cei mai mari dusmani ai Romaniei in strainatate sunt tot romanii".

Scrisoarea emotionanta descrie pe larg, intr-o nota generala de sarcasm amar la adresa candidatului PSD la presedintie, legatura stransa pe care tanara si membrii familiei acesteia o au in continuare cu Romania, precum si dorul puternic de casa care-i incearca in permanenta.

Va scriu ca sa va povestesc cum imi denigrez tara atat eu cat si ceilalti romani pe care ii cunosc - macar sa aflati direct de la sursa cum stau lucrurile. Ridicam biserici romanesti si organizam scoli romanesti, deschidem magazine romanesti si restaurante romanesti pentru ca iubim traditiile, limba si bucataria romaneasca. si ducem mai departe traditiile romanesti aici, departe de tara.

Ne iubim mult tara, domnule Ponta, iubim Carpatii, iubim Dunarea si Marea Neagra, iubim Bucurestiul, iubim fiecare bucata de pamant romanesc... dar am fost nevoiti sa le lasam si sa o luam de la capat pe alte meleaguri - prin tari in care valorile si munca cinstita sunt appreciate; in tari care nu sunt conduse de infractori, de pitipoance sau de smecheri.

Copiii mei, domnule Ponta stiu sa scrie si sa citeasca in limba romana, stiu istoria Romaniei, stiu traditiile romanesti... dar idea e ca stiu - desi este ceva ce probabil ca nu le va folosi niciodata - au invatat pentru ca i-a interesat si i-a interesat pentru ca au fost educati sa isi iubeasca tara).

De asemenea, domnule Ponta, eu si copiii mei imbracam cu piosenie si mandrie costumele nationale de Ziua Romaniei, de Craciun, de Pasti, de Ziua Drapelului (chiar asa, dumneavoastra stiti cand este Ziua Drapelului?), de Sf Maria. Cu mandrie va spun ca toate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro