Verigheta poate dauna grav sanatatii

Verigheta poate dauna grav sanatatii

INTRA IN DISCUTIE si urmareste em isiunea in modulul Adevarul live Ce este traumatismul prin verigheta Care e rolul unui chirurg plastician intr-un transplant? Vlad Brasoveanu - cei care fac transplant de ficat la Fundeni - eu ca chirurg plastician sunt implicat doar in procedeele de transplant de la donator viu - de la mama la copil, de la frate la sora sau in familie - atunci cand se recolteazao parte din ficat si artera hepatica e foarte mica. Este vorba de inlocuirea osului semilunar cu o proteza de ultima generatie din policarbonat, pe care am folosit-o pentru prima data in Romania si care e printre putinele din Europa, pentru ca cei de la firma care ne-au furnizat-o au spus ca s-au comandat foarte putine. Chirurgia mainii are niste particularitati: optiunile de tratament sunt in functie de scop si de meseria persoanei.

acum 21 luni (22 May 2018)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste em isiunea in modulul Adevarul live

Ce este traumatismul prin verigheta

Care e rolul unui chirurg plastician intr-un transplant? Vlad Brasoveanu - cei care fac transplant de ficat la Fundeni - eu ca chirurg plastician sunt implicat doar in procedeele de transplant de la donator viu - de la mama la copil, de la frate la sora sau in familie - atunci cand se recolteazao parte din ficat si artera hepatica e foarte mica. S-a deovedit ca un microchirurg repara cu sanse mult mai mari acest vas la microscop. La ortoped sau la plastician?

Vorbesc de Romania, pentru ca in alte tari e altfel. De fapt, este o zona de granita: este si a ortopediei si daca ortopedul are cunostinte, o poate face si el.

Care sunt principalele afectiuni ale mainii care il preocupa pe chirurgul pastician?

Intr-un spital precum Floreasca, afectiunile mainii sunt cele mai frecvente - 60% din ce se prezinta la camera de garda de la chirurgie plastica. Si e normal pentru ca e organul cu care facem foarte multe lucruri si care este expus la accidente. Sau sunt afectiunile de degenerescenta - in cazul artritei reumatoide.

Daca am cazut pe maina, de exemplu, se luxeaza cele opt oase mici.

Scafoidul este cel mai frecvent si apoi osul semilunar. Fractura de scafoid e clasica, o parte din el se necrozeaza si apar foarte multe complicatii la distanta. Asa se intampla si la semilunar, o patologie mai rara si mai complicata.

Insist pe aceste doua oase pentru ca stiu ca ati realizat recent o interventie la Clinica Zetta in premiera impreuna cu un ortoped, dr.

Este vorba de inlocuirea osului semilunar cu o proteza de ultima generatie din policarbonat, pe care am folosit-o pentru prima data in Romania si care e printre putinele din Europa, pentru ca cei de la firma care ne-au f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro