Verdict: incompatibil! Liderul Grupului PSD la Camera Deputatilor a pierdut procesul cu ANI

Deputatul PSD de Galati Florin Paslaru, numit de Dragnea la inceputul actualei sesiuni parlamentare lider al Grupului PSD din Camera Deputatilor, este un personaj extrem de controversat. Dupa ce a fost deconspirat de CNSAS ca in anii 80, din proprie initiativa, s-a pus la dispozitia Securitatii si sub numele de cod "Pintea" si-a turnat colegii de facultate, profesorii si sefii de la serviciu, Paslaru a pierdut la Inalta Curte procesul prin care contesta decizia CNSAS. La desemnarea lui Florin Paslaru lui Paslaru pentru sefia Grupului PSD din Camera, presedintele PSD Liviu Dragnea a fost intrebat in ce masura nominalizarea lui acestuia respecta criteriile de integritate ale PSD, avand in vedere ca Paslaru are certificat CNSAS de colaborare cu securitatea si avea o prima condamnare penala pentru conflict de interese.

acum 62 luni (2 Jun 2016)

Deputatul PSD de Galati Florin Paslaru, numit de Dragnea la inceputul actualei sesiuni parlamentare lider al Grupului PSD din Camera Deputatilor, este un personaj extrem de controversat. Dupa ce a fost deconspirat de CNSAS ca in anii 80, din proprie initiativa, s-a pus la dispozitia Securitatii si sub numele de cod "Pintea" si-a turnat colegii de facultate, profesorii si sefii de la serviciu, Paslaru a pierdut la Inalta Curte procesul prin care contesta decizia CNSAS. In 2011 devenea primul parlamentar pe care Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza de conflict de interese prin angajarea unei rude, respectiv fiul, la cabinetul parlamentar.

Sanctionat cu 10% pe 3 luni

ANI a solicitat zilele trecute Biroului Permanent al Camerei Deputatilor aplicarea sanctiunilor disciplinare in cazul deputatului PSD Florin Paslaru ca urmare a ramanerii definitive a raportului de evaluare dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul lui Paslaru prin sentinta definitiva si irevocabila. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor sa fie sanctionat "cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de maximum 3 luni". Raportul de evaluare privind incalcarea de catre Florin Paslaru a regimului juridic al conflictului de interese a ramas definitiv si irevocabil prin decizia ICCJ nr.

Conflict de interese dovedit in instanta

In noiembrie 2011, ANI constata ca din 2009 deputatul Paslaru isi angajase fiul, Alexandru Paslaru, ca sef de cabinet la biroul parlamentar, incalcand prevederile Legii Anticoruptie, nr 161/2003. Fiul deputatului incasase salarii in valoare de 21.662 de lei. Dosarul 478/44/2012 a a ajuns la Curtea de Apel Bacau, care a respins cererea lui Paslaru: "Instanta respinge ca nefondata, cererea de anulare a raportului de evaluare nr. 119023/G/II/7.11.2011 intocmit de ANI cu privire la existenta conflictului de interese", se spunea in sentinta din 2012. Pe 18 mai, magistratii de la ICCJ au mentinut se... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro