Veniti la Jocurile Olimpice!

Suntem la mai putin de doua luni de la cel mai mare eveniment sportiv al planetei. Un studiu publicat de Universitatea din Cambridge face o prognoza de mai putin de un caz de infectare raportat la 500.000 de turisti. In timpul fazei de pregatire a evenimentelor, au fost facute 51 de teste monitorizate de Ministerul Sanatatii si nu a rezultat niciun caz de infectie in urma lor.

acum 89 luni (6 Jul 2016)

Suntem la mai putin de doua luni de la cel mai mare eveniment sportiv al planetei. Se estimeaza ca Brazilia va primi reprezentanti din aproximativ 200 de tari si 500.000 de turisti straini. Sistemul nostru medical este pregatit in mod corespunzator pentru acest mare eveniment, luand masuri preventive impotriva Aedes Aegypti, monitorizand cele sase orase gazda 24 de ore din 24 si punand la dispozitie profesionisti calificati pentru a interveni in situatii de urgenta.

Circulatia virusului Zika, raspandit de tantarul Aedes Aegypti, nu ne va impiedica sa oferim sportivilor, participantilor si spectatorilor un eveniment sigur si de neuitat. Un studiu publicat de Universitatea din Cambridge face o prognoza de mai putin de un caz de infectare raportat la 500.000 de turisti.

Specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au confirmat pe data de 14 iunie ca riscul de propagare a bolii este foarte scazut. In timpul Jocurilor, calatoriile in zone din Rio afectate cu Zika reprezinta 0.25 % din total, conform Centrului de Preventie a Bolilor din Statele Unite.

In timpul Jocurilor va fi iarna in Brazilia, acesta fiind anotimpul cand bolile raspandite de Aedes Aegypti au rata cea mai mica. Pe langa asta, actiunile de mobilizare pentru lupta impotriva tantarului, precum vizite la domicilii si investitii publice in monitorizare si preventie au dus la o scadere a ratei de infectie cu Zika de 87% intre februarie si mai in acest an. Masurile adecvate de combatere a Aedes Aegypti sunt puse in aplicare cu ajutorul a trei mii de oameni ce lucreaza in sectorul de sanatate.

In timpul fazei de pregatire a evenimentelor, au fost facute 51 de teste monitorizate de Ministerul Sanatatii si nu a rezultat niciun caz de infectie in urma lor. Incepand cu data de 3 mai, Torta Olimpica a trecut prin mai bine de 100 de orase si, de asemenea, nu a fost raportat niciun caz. Si atunci au fost temeri legate de o posibila epidemie de febra Dengue, insa au fost raportate d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro