Vaticanul condamna decizia tinerei bolnave de cancer de a apela la sinuciderea asistata: "A crezut ca moare cu demnitate"

Brittany Maynard a militat pentru "o moarte demna" a bolnavilor aflati in situatii similare si si-a dus la capat decizia de a se sinucide pentru a evita durerile din stadiul terminal al bolii.

acum 107 luni (5 Nov 2014)

Brittany Maynard a militat pentru "o moarte demna" a bolnavilor aflati in situatii similare si si-a dus la capat decizia de a se sinucide pentru a evita durerile din stadiul terminal al bolii. Tanara a murit pe 1 noiembrie, inconjurata de prieteni si familie, dupa ce si-a administrat o doza letala din medicamentul prescris de medic in acest scop. Parintele Ignacio Carrasco de Paula, seful Academiei Pontificale pentru Viata, a declarat: "Aceasta femeie s-a sinucis crezand ca va muri cu demnitate, dar acest lucru este o eroare."

"Sinuciderea nu este un lucru bun, este rau pentru ca in acest fel refuzi viata si tot ceea ce inseamna a privi cu respect misiunea noastra in lume si fata de cei din jurul nostru", a mai explicat acesta, precizand ca el nu judeca indivizii, "dar gestul in sine trebuie condamnat."

In ultimul ei mesaj, Maynard, care s-a mutat din California, stat american care nu a promulgat legea eutanasiei, in Oregon, unde exista un cadru legal pentru un asemenea act, a explicat de ce a luat aceasta hotarare. "Astazi (1 noiembrie - n.red.) este ziua in care am ales sa mor cu demnitate in fata bolii mele incurabile, acest teribil cancer care mi-a furat atatea lucruri, dar care mi-ar fi furat si mai multe." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro