Vasluianul adus in stare de inconstienta intr-un spital din Londra: "Se intrebau doar pe unde o sa ma gaseasca mort"

Vasluianul adus in stare de inconstienta intr-un spital din Londra:

Politistii vasluieni au declansat ancheta in acest caz dupa ce barbatul de 42 de ani a declarat, la revenirea in tara, ca a fost victima unor traficanti de persoane care exploateaza romani pe teritoriul englez. Acesta le-ar fi explicat conditiile de munca si remuneratie: cate 12 ore pe zi pe un santier, urmand a fi platiti cu 400 de lire.

acum 77 luni (10 Nov 2017)

Politistii vasluieni au declansat ancheta in acest caz dupa ce barbatul de 42 de ani a declarat, la revenirea in tara, ca a fost victima unor traficanti de persoane care exploateaza romani pe teritoriul englez. Danciu a povestit politistilor ca a plecat in Anglia pe 20 octombrie, alaturi de alti doi consateni. Cei trei vasluieni au fost "ofertati" de un barbat de etnie roma din localitatea Toflea, judetul Galati

"Le-am povestit politistilor tot ce am patit in Anglia si cum am ajuns acolo. Acolo am fost separat de consatenii mei, ca nu mai aveam loc in masina cu ei, apoi am ajuns in Belgia, unde i-am ajutat pe soferi sa descarce niste baxuri cu vin.

Dupa ce a ajuns in Londra, Danciu si ceilalti conationali au ajuns la locuinta intermediarului, caruia ii spuneau "Doctorul", deoarece era imbracat mereu cu un halat alb. Acesta le-ar fi explicat conditiile de munca si remuneratie: cate 12 ore pe zi pe un santier, urmand a fi platiti cu 400 de lire. Danciu sustine ca lui i s-a propus sa locuiasca intr-o camera alaturi de alti 12 muncitori si sa doarma pe niste saltele. Potrivit acestuia, salariul din prima luna urma sa ii fie oprit integral de intermediar, pentru transportul in Anglia si pentru chirie. Acesta a fost motivul pentru care a hotarat sa plece sa isi caute un alt loc de munca. Unul din consateni, care a fost cu mine acolo, mi-a povestit ca nici nu le-a pasat daca scap sau nu dupa bataia pe care mi-au dat-o, se intrebau doar pe unde o sa ma gaseasca mort", a mai povestit vasluianul.

Danciu povesteste ca a fost batut ore in sir, legat cu un calus la gura, iar batausii il amenintau ca il vor arunca intr-un WC.

Cazul lui Mihai Danciu a ajuns in spatiul public dupa ce o romanca, asistenta medicala la spitalul din Londra unde a ajuns Danciu, a cerut sprijinul conationalilor.

Politistii desfasoara cercetari, in acest caz, sub aspectul savarsirii i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro