Vasile Ernu, manifest: Ce presedinte as vrea eu

Vasile Ernu, manifest: Ce presedinte as vrea eu

Vreau un Presedinte care sa reprezinte nu doar interesele unor mici grupuri puternice, privilegiate sau ale marelui capital, ci si interesele celor "obiditi si umiliti", cei fara de aparare, cei saraci care reprezinta marea parte a cetatenilor acestei tari. Sa nu mai distruga statul social al bunastarii, construit in Europa si bruma sociala pe care o avem in Romania: servicii publice, infrastructura, educatie, sanatate, energie, asistenta sociala etc, ci sa contribuie la dezvoltarea lor, nu la privatizarea si jefuirea lor.

acum 119 luni (30 Oct 2014)

>

(TVR 1 mi-a cerut un de text-manifest legat de alegerile prezidentiale.

Vreau un Presedinte care sa nu transforme institutiile statului in mosii proprii sau sa le puna in stare de razboi unele cu altele. Vreau un presedinte care sa nu mai puna in stare de conflict si ura mai toate paturile sociale. Functia lui este scrisa in Constitutie, il alegem ca sa o respecte si ca sa slujeasca interesul public.

Vreau un Presedinte care sa reprezinte nu doar interesele unor mici grupuri puternice, privilegiate sau ale marelui capital, ci si interesele celor "obiditi si umiliti", cei fara de aparare, cei saraci care reprezinta marea parte a cetatenilor acestei tari. Vreau ca presedintele acestei tari sa traga cu urechea si spre acestia din urma a caror interese si nevoi se pare ca nu le mai reprezinta nimeni.

Vreau un Presedinte care sa nu mai sustina impozitul unic, ci impozit progresiv de tip european, adica redistribuire daca vrem sa progresam, ca toate tarile Uniunii Europene.

Vreau un Presedinte care sa nu mai sustina privatizarea serviciilor publice, infrastructurii, sanatatii si educatiei.

Vreau un Presedinte care sa sustina accesul universal si gratuit la serviciile publice, sanatate, educatie.

Vreau un Presedinte care sa nu mai sustina impozitarea excesiva a muncii si consumului. Vreau un Presedinte care sa sustina mai putin impozitarea muncii si piinii si mai mult impozitarea tranzactiilor, a afacerilor mari si a proprietatilor. Adica sa punem presiune mai mica pe saraci si micii intreprinzatori, cei peste 80% ai acestei tarii, si mai multa pe cei care au mari averi, mari corporatii, mari business-uri si proprietati. Sa nu mai distruga statul social al bunastarii, construit in Europa si bruma sociala pe care o avem in Romania: servicii publice, infrastructura, educatie, sanatate, energie, asistenta sociala etc, ci sa contribuie la dezvoltarea lor, nu la privatizarea si jefuirea lor. Sa respe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro