Vasile Dancu: Pensiile pentru primari nu sunt un lux

In primul rand, o sa vedem prima forma a acestui program de modernizare, odata cu aprobarea celor doua strategii, cea pentru functie publica, care stabileste principii, ierarhizari, elementele functiei publice, si legea salarizarii, care va fi discutata maine intr-un prim draft si care se va vedea ca incearca sa rezolve lucruri care tin de inechitatile care exista in acest moment in sistem si care va insemna, probabil, pentru categoriile de jos o crestere, mai ales pentru debutanti, pentru cei care au in acest moment salarii mai mici", mai a spus Dincu.

acum 99 luni (5 Apr 2016)

Vicepremierul Vasile Dincu a declarat ca administratia este platita prost si ca masuri de tipul pensiilor speciale pentru primari "se pot justifica", dar depind de lipsa resurselor bugetare.

"Eu cred ca in momentul in care pensiile speciale pentru primari sunt prevazute in buget, nu reprezinta, din punctul meu de vedere, un lux. Intr-un moment in care administratia este platita foarte prost, se pot justifica asemenea lucruri. Singurul lucru care le poate face sa nu fie puse din acest moment, probabil, in practica este lipsa resurselor bugetare. Ceea ce credem noi insa este ca trebuie sa adaptam, atat in cazul functionarilor publici, cat si in cazul primarilor, celorlalti oameni care lucreaza in administratie, sa adaptam cererea fireasca a lor pentru cresterea veniturilor cu posibilitatile pe care le avem. In primul rand, o sa vedem prima forma a acestui program de modernizare, odata cu aprobarea celor doua strategii, cea pentru functie publica, care stabileste principii, ierarhizari, elementele functiei publice, si legea salarizarii, care va fi discutata maine intr-un prim draft si care se va vedea ca incearca sa rezolve lucruri care tin de inechitatile care exista in acest moment in sistem si care va insemna, probabil, pentru categoriile de jos o crestere, mai ales pentru debutanti, pentru cei care au in acest moment salarii mai mici", mai a spus Dincu. Citeste si:

+Legea care a REVOLTAT aproape 100.000 de romani. Pensiile speciale ne costa in jur de UN MILIARD DE EURO pe an. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro