Vasile Dancu: Nu avem inca o competitie electorala. Dreapta vorbeste pe patru voci

Vasile Dancu: Nu avem inca o competitie electorala. Dreapta vorbeste pe patru voci

Inca nu ne poticnisem in atragerea de finduri europene si alte lucruri si batalia de atunci intre doi actori puternici ai unei scene politice era de fapt o batalie intre doua tipuri de programe. Insa avem o amenintare externa care creeaza incertitudine, avem o dreapta care nu este unitara, o dreapta care nu si-a reusit proiectul de unire, care nu are proiect.

acum 63 luni (3 Sep 2014)

"Romania din 2004 si cea din 2014 nu seamana foarte mult. In 2004, era o perioada inca de euforie, tocmai intrasem in NATO, terminasem formalitatile pentru intrarea in NATO si Romania privea spre un anumit tip de viitor. Inca nu ne poticnisem in atragerea de finduri europene si alte lucruri si batalia de atunci intre doi actori puternici ai unei scene politice era de fapt o batalie intre doua tipuri de programe. Era o batalie despre cum vom gestiona belsugul pe care il vom avea cu siguranta. Atunci era o batalie ideologica intre stanga si dreapta. Se produsese ruperea unui guvern de coalitie, guvernul avea o slaba incredere. Oamenii declarau mult mai mult ca merg la vot, aveau o solutie mult mai clara. Geoana se afla la o distanta destul de mare, insa incepea o recuperare foarte rapida in septembrie", a spus Vasile Dancu.

Dancu a subliniat ca situatia Romaniei din 2014 este diferita fata de cea de acum cinci ani.

"Acum traim o situatie mai puternica de neliniste sociala. Insa avem o amenintare externa care creeaza incertitudine, avem o dreapta care nu este unitara, o dreapta care nu si-a reusit proiectul de unire, care nu are proiect. Fiecare incearca sa arate ca e cea veritabila, vocea adevarata a dreptei si, in aceasta situatie, nu avem inca o competitie", spune Dancu.

"Victor Ponta, fiind premier, are privilegiul, dar si dezavantaje, de a vorbi prin fapte. Victor Ponta ne va propune un proiect de schimbare lenta. Dreapta ar trebui sa vina cu o ruptura legata de ce se va intampla cu Romania in viitor", a mai spus Dancu. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro