Vasile Blaga spune ca PNL va vota Codul Fiscal daca TVA se reduce la 19%

UPDATE 15:03 PNL va vota proiectul de lege privind Codul Fiscal daca de la 1 ianuarie cota de TVA va fi redusa la 19%, a declarat, luni, copresedintele PNL Vasile Blaga. Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare: 1) miercuri, deputatii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare - reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19 ( nu 20%) - astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010 / avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19 in loc de 20) / am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!", a scris Ponta.

acum 84 luni (22 Jun 2015)

UPDATE 15:03 PNL va vota proiectul de lege privind Codul Fiscal daca de la 1 ianuarie cota de TVA va fi redusa la 19%, a declarat, luni, copresedintele PNL Vasile Blaga. In comisia de la Camera Deputatilor a mai ramas in dezbatere un singur subiect, si anume cel legat de nivelul si data la care sa se aplice reducerea de TVA. Domnul Ponta lua in deradere propunerea Partidului National Liberal ca de la 1 ianuarie 2016 cota de TVA sa fie de 19%, urmand ca din 2018 sa avem o cota de TVA egala cu cota unica de 16%. Iata ca acum a ajuns la propunerea noastra - TVA de 19% de la 1 ianuarie 2016.

***

Gheorghe Ialomitianu, deputat PNL si fost ministru al Finantelor in guvernul premierului Emil Boc, a declarat, luni, ca liberalii vor sustine in Comisia Buget-Finante si miercuri in plenul Parlamentului amendamentele la Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA de la 24% la 19%, asa cum a anuntat premierul Victor Ponta, daca masura se dovedeste sustenabila. El a mai adaugat ca impactul bugetar pe intreg anul viitor pentru reducerea de la 24% la 20% este de 7,6 miliarde lei, iar pentru reducerea la 19%, impactul ajunge la peste 9 miliarde lei. La aceasta suma se va adauga impactul bugetar de 4,5 miliarde lei pentru 2016 provenit din taierea TVA la alimente, aplicata de la 1 iunie anul acesta.

O misiune tehnica a Comisiei Europene este prezenta de marti la Bucuresti pentru discutii cu Guvernul pe marginea masurilor de relaxare fiscala si a reformelor in economie, asupra carora nu au ajuns la o intelegere la vizita din mai, miza principala fiind reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20%.

"Sunt o serie de amendamente la Codul Fiscal, si acel amendament de reducere a TVA de la 24% la 19% incepand cu 1 ianuarie 2016 depus de catre PNL. Am inteles, din discutiile cu reprezentantii Ministerului de Finante, ca FMI si CE nu sunt de acord cu reducerea TVA de la 1 ianuarie si chiar au ameninta ca vor pleca, fara scrisoare de intentie, asa ca acordul est... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro