Varza agraveaza hipotiroidismul. Ce alte alimente impiedica absorbtia iodului in sange

Varza agraveaza hipotiroidismul. Ce alte alimente impiedica absorbtia iodului in sange

Algele marine sunt bogate in aceasta substanta si in plus, acest aliment are si efecte anticancerigene, de reducere a colesterolului si de imbunatatire a metabolismului grasimilor.

acum 31 luni (6 Sep 2017)

Ce doi hormoni, - tiroxina (T4) li triiodtironina (T3) dicteaza corpului cat de repede sa arda caloriile. O cantitate prea mica de T4 in sange arata ca glanda tiroida este hipoactiva, afectiune numita hipotiroidism. Aceasta situatie poate aparea ca rezultat al unei boli imunitare, a unei anomalii congenitale sau a unei deficiente de iod (iodul fiind o componenta esentiala a hormonilor tiroidieni).

Deficienta de iod se corecteaza si prin alimentatie. Algele marine sunt bogate in aceasta substanta si in plus, acest aliment are si efecte anticancerigene, de reducere a colesterolului si de imbunatatire a metabolismului grasimilor. Concentratii mari de iod se gasesc si in cod, in ton si in creveti. Astfel, varza cruda, gulia, soia, alunele si mugurii de pin sunt alimente considerate gusogene, potrivit dr. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro