Varstele sexului: cand atingem maturitatea sexuala

Varstele sexului: cand atingem maturitatea sexuala

La 40 de ani Avantaje: copiii nu mai au nevoie de la fel de multa atentie din partea voastra. In plus, in jurul varstei de 40 de ani, scapam de complexele fizice si avem mai mult curaj sa discutam cu partenerul despre ce ne dorim in pat. O alta problema cu sexul la aceasta varsta este ca mai mult de jumatate din barbatii intre 40 si 70 de ani sufera de disfunctie erectila, mai mult sau mai putin accentuata. In jur de 42% din cuplurile cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani si casatorite de cel putin 10 ani face sex spatamanal.

acum 113 luni (31 Oct 2014)

In adolescenta

Avantaje: totul se intampla pe "repede inainte", lipsa de experienta isi spune cuvantul, dar primele atingeri, primul orgasm si, mai ales, prima iubire, transforma sexul din adolescenta in experiente memorabile. Prima experienta sexuala poate fi o mare dezamagire, cu atat mai mult cu cat majoritatea adolescentilor au asteptari mar de la ea.

La 20 de ani

Avantaje: daca esti singur/a in jurul acestei varste, te bucuri de avantajele unei vieti libertine. "20 de ani este adesea varsta la care traiesti cele mai frumoase experiente intime: sexul este grozav, iar partenerul este o persoana de care esti indragostit/a. Cand reusesti sa imbini sexul intens cu sentimentele, ce poate fi mai placut de atat?", spune Tracey Cox, citata de publicatia britanica "Daily Mail". "Amandoi sunteti interesati de propria placere in intimitate si chiar daca acesta nu este un lucru atat de rau, te poti simti distant cand stai in pat cu o persoana pe care nu o cunosti si nici nu-ti doresti sa o cunosti", crede Tracey Cox.

La 30 de ani

Avantaje: aceasta este perioada in care te asezi la casa ta si vin pe lume copiii. Unele femei au o viata sexuala foarte intensa in timpul sarcinii, dar nimeni nu poate spune ca, odata ce apar copiii in peisaj, mai au parte de sex de calitate. In primii ani de la venirea pe lume a copiilor, viata sexuala nu este cea mai reusita.

La 40 de ani

Avantaje: copiii nu mai au nevoie de la fel de multa atentie din partea voastra. La aceasta varsta, multe cupluri isi propun sa-si recupereze viata intima de altadata si redescopera sexul din tinerete. In plus, in jurul varstei de 40 de ani, scapam de complexele fizice si avem mai mult curaj sa discutam cu partenerul despre ce ne dorim in pat. O alta problema cu sexul la aceasta varsta este ca mai mult de jumatate din barbatii intre 40 si 70 de ani sufera de disfunctie erectila, mai mult sau mai putin accentuata. "Barbat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro