Varsta potrivita pentru a duce copilul la inot. Greseala pe care o face noua generatie de parinti

Varsta potrivita pentru a duce copilul la inot. Greseala pe care o face noua generatie de parinti

Sunt cazuri ale parintilor care isi permit sa plateasca un curs in care copilul sa se simta bine, doar sa se relaxeze", a declarat profesorul, care preda si cursuri de ski si potrivit caruia, cei mai multi dintre parinti vor sa vada rezultatele cat mai repede.

acum 30 luni (12 Apr 2018)

Petru Banias este conferentiar la Facultatea de Sport a Universitatii de Vest din Timisoara si preda inotul. Cu o experienta de aproape 40 de ani in domeniu, Petru Banias este unul dintre cei mai cunoscuti profesori de inot din Timisoara. Potrivit profesorului, un copil poate fi dus la inot la varsta la care copilul accepta sa intre in apa fara sa planga. Cu cat copilul este, insa, mai mic, cu atat este mai greu de lucrat cu el.

"Eu lucrez cu copilul din momentul in care nu refuza sa intre in apa. Ca sa spun o varsta, as putea sa o incadrez la patru ani si jumatate. Au fost si copii la doi ani si opt luni cu care nu am avut nicio problema, dar cu ei nu poti sa faci mare lucru, il disciplinezi un pic, dar cam atat. Daca vrea sa il invete repede sa inoate. La patru ani si jumatate ar fi cel mai potrivit ca sa poata sa se integreze", a declarat profesorul Banias.

Pentru ca un copil sa invete sa inoate e nevoie, insa, de rabdare. Cu un orar de 3-4 ore pe saptamana, in jumatate de an trebuie sa stie sa inoate. "Imi vin foarte multi parinti sa imi ceara sa il las pe copil sa faca ce vrea el, sa nu fie obligat sa faca ceea ce nu vrea. Sunt foarte multi parinti care cer sa lasam copiii sa se manifeste. Sa zicem ca pedagogia din ziua de azi e altfel. Sunt cazuri ale parintilor care isi permit sa plateasca un curs in care copilul sa se simta bine, doar sa se relaxeze", a declarat profesorul, care preda si cursuri de ski si potrivit caruia, cei mai multi dintre parinti vor sa vada rezultatele cat mai repede. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro