Variante de meniu pentru elevii inclusi in programul-pilot de acordare a unei mese calde la scoala, aprobat de Guvern

Variante de meniu pentru elevii inclusi in programul-pilot de acordare a unei mese calde la scoala, aprobat de Guvern

Salata de fructe (mar, para, caisa, piersica, banana, portocala) Cum va fi acordata masa calda Potrivit hotararii de Guvern, suportul alimentar consta, dupa caz, intr-o masa calda sau intr-un pachet alimentar, dupa cum urmeaza: a) masa calda, preparata in regim propriu, pentru unitatile de invatamant in care exista cantina cu avize de functionare, inregistrata sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, si spatiu adecvat de servire a mesei; Programul de servire a mesei si timpul alocat acestei activitati sunt stabilite de catre conducerea unitatii de invatamant, in functie de numarul de elevi, de orarul scolii si de particularitatile specifice fiecarei unitati de invatamant.

acum 92 luni (27 Jan 2017)

Aproximativ 30.000 de elevi si prescolari din 50 de unitati scolare vor primi un pachet alimentar sau masa calda in limita a 7 lei. Potrivit hotararii de Guvern, la sugestiile Institutului National de Sanatate, variantele orientative de meniu sunt: 1. Legume cu piept de pui la gratar 5. Mancare de mazare cu piept de pui 6. Pilaf cu legume si ficatei de pui 7. Piure de morcov cu gratar de pui 8. Piure de cartofi cu piept de curcan 9. Piure de cartofi cu sfecla si chiftelute de legume 16. Ciuperci la cuptor umplute cu branza (pentru copiii cu varsta mai mare de 7 ani) 20. Sandvici cu piept de pui la gratar sau pulpa de pui dezosata la gratar cu legume crude (gogosar, varza, morcov). Salata de fructe (mar, para, caisa, piersica, banana, portocala) Cum va fi acordata masa calda Potrivit hotararii de Guvern, suportul alimentar consta, dupa caz, intr-o masa calda sau intr-un pachet alimentar, dupa cum urmeaza: a) masa calda, preparata in regim propriu, pentru unitatile de invatamant in care exista cantina cu avize de functionare, inregistrata sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, si spatiu adecvat de servire a mesei; b) masa calda, in regim catering, pentru unitatile de invatamant in care nu exista cantina pentru prepararea in regim propriu, dar in care exista un spatiu de servire a mesei sau un alt spatiu amenajabil in acest scop; Tipul de suport alimentar pe niveluri de invatamant este aprobat Consiliul Local, la solicitarea directorului unitatii de invatamant, cu aprobarea consiliului de administratie. Programul de servire a mesei si timpul alocat acestei activitati sunt stabilite de catre conducerea unitatii de invatamant, in functie de numarul de elevi, de orarul scolii si de particularitatile specifice fiecarei unitati de invatamant. Monitorizarea desfasurarii programului in unitatea/unitatile de invatamant din judet/municipiu va fi facuta de un inspectordesemnat de Inspectoratul scolar, dar, de regula, acesta ar trebui sa fie inspectorul cu atributii p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro