Vara se prepara sufleuri
Rezultat al inventivitatii bucatarilor francezi de acum cateva sute de ani, sufleul este o spuma coapta. Insa popularizarea sufleului ii apartine altui mare maestru bucatar, Marie - Antoine Carême, supranumit regele bucatarilor si bucatarul regilor (a fost seful bucatarilor lui George IV al Angliei, tarului Alexander I al Rusiei sau al baronului James de Rothschild), in secolul al XIX -lea.
Rezultat al inventivitatii bucatarilor francezi de acum cateva sute de ani, sufleul este o spuma coapta. Fie ca e dulce sau sarat, nu e decat un amestec de oua si faina, la baza, peste care se adauga anumite ingrediente. Secretul absolut al preparatului este ca albusurile sa fie batute foarte-foarte bine, dar exista si alte recomandari din partea bucatarilor cu experienta
Cea mai veche mentiune despre sufleu este atribuita maestrului bucatar francez Vincent de la Chapelle (in secolul al XVIII-lea). Insa popularizarea sufleului ii apartine altui mare maestru bucatar, Marie - Antoine Carême, supranumit regele bucatarilor si bucatarul regilor (a fost seful bucatarilor lui George IV al Angliei, tarului Alexander I al Rusiei sau al baronului James de Rothschild), in secolul al XIX -lea.
FOTO: Cat timp sufleul sta la copt, usa aragazului nu se deschide
De la Carême, sufleul a intrat si in bucataria romaneasca. Citeste si:
+Ce nu stiati despre SARMALELE
+De ce nu trebuie spalat puiul inainte de a-l
+Adevarul despre ... Citeste intreg articolul pe evz.ro