Vanghelie, povesti din arest: "N-am inteles niciodata la televizor cand vedeam de ce se plimba in cerc. Si am ajuns sa vad ca e o necesitate"

Vanghelie, povesti din arest:

Acum sunteti trimis in judecata intr-un dosar cu un prejudiciu de 300 de milioane de euro, sunteti acuzat de vreo 16 infractiuni, ati stat si in arest preventiv. De la cateva sute la 90, de la 90 la 60, de la 60 la 20 si ceva de milioane. Marian Vanghelie: Da, 20 de milioane de euro in care nu stiu cate milioane, 10-15 sunt un aghesmatar, revelioane, 30 de TIR-uri de apa duse la sinistrati la Botosani si va mai fac o lista.

acum 73 luni (29 Apr 2016)

Reporter: De anul trecut, din aprilie, sunteti suspendat din functia de primmar al Sectorului 5. Acum sunteti trimis in judecata intr-un dosar cu un prejudiciu de 300 de milioane de euro, sunteti acuzat de vreo 16 infractiuni, ati stat si in arest preventiv. Marian Vanghelie: Ati ramas cu informatia de la televizor.

Reporter: Cu informatii din comunicatul de presa al DNA. De la cateva sute la 90, de la 90 la 60, de la 60 la 20 si ceva de milioane.

Reporter: Prejudiciu de 20 de milioane de euro? Marian Vanghelie: Da, 20 de milioane de euro in care nu stiu cate milioane, 10-15 sunt un aghesmatar, revelioane, 30 de TIR-uri de apa duse la sinistrati la Botosani si va mai fac o lista. A scazut de la sutele alea de milioane. Marian Vanghelie: Patru luni de zile.

Reporter: La un moment dat imparteati aceeasi celula cu Radu Mazare... Marian Vanghelie: Si cu procurori, militieni, cu de toate. Marian Vanghelie: Te sculai dimineata ca nu puteai sa dormi. Te sculai, te spalai, te pieptanai, te duceai mancai, te plimbai, ieseai intr-un adapost de patru sau sase metri plin cu scuipaturi si cu niste gratii din alea deasupra. Singurul lucru care era interesant erau camerele, care erau ultimul racnet, ca sa ne supravegheze. Ne plimbam exact ca puscariasii ca nu aveai cum sa te plimbi ca spatiul e foarte mic. N-am inteles niciodata la televizor cand vedeam de ce se plimba in cerc. Vorbeai cu avocatii, veneau avocatii, te duceai la telefon, vorbeai cu familia si incercai sa-ti organizezi mintea sa nu innebunesti.

Reporter: Ati reusit sa luati legatura cu politicieni sau alte persoane din inchisoare, in afara de familie? Marian Vanghelie: Am reusit sa iau legatura cu cei cu care am vrut sa iau. N-aveai ce sa vorbesti cu oricine, oricum. Erau alte lucruri care te interesau: sa iesi afara, sa vezi cum iti aranjezi problemele, erau alte lucruri. Tot ceea ce s-a intamplat cu mine, si nu numai cu mi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro