Vandalizarea Ambasadei Romaniei - dublul standard al diplomatiei ungare si derapajul nationalist al Ungariei

Vandalizarea Ambasadei Romaniei - dublul standard al diplomatiei ungare si derapajul nationalist al Ungariei

> Abia in cursul zilei de astazi, MAE roman anunta convocarea ambasadorului Ungariei pentru a solicita explicatii, gest tardiv si mai degraba menit sa bifeze o activitate, daca ne gandim la reactia foarte rapida si ferma a Ungariei la declaratia de miercurea trecuta a lui Mihai Tudose. Daca s-ar fi intamplat un astfel de eveniment in Romania, a doua zi ambasadorul Romaniei la Budapesta ar fi fost convocat de catre ministrul de externe maghiar si ar fi vuit agentiile de presa internationale cu comunicate unguresti impotriva Romaniei.

acum 76 luni (15 Jan 2018)

>

Abia in cursul zilei de astazi, MAE roman anunta convocarea ambasadorului Ungariei pentru a solicita explicatii, gest tardiv si mai degraba menit sa bifeze o activitate, daca ne gandim la reactia foarte rapida si ferma a Ungariei la declaratia de miercurea trecuta a lui Mihai Tudose.

Daca s-ar fi intamplat un astfel de eveniment in Romania, a doua zi ambasadorul Romaniei la Budapesta ar fi fost convocat de catre ministrul de externe maghiar si ar fi vuit agentiile de presa internationale cu comunicate unguresti impotriva Romaniei.

Inteleg ca in acest moment statutul primului ministru al Romaniei este incert pentru ca adevaratul conducator al natiunii, Dragnea, vrea sa il debarce profitand de scandalul diplomatic izbucnit din cauza autonomistilor maghiari. Dar aceasta nu inseamna ca institutia Ministerului de Externe, care reprezinta Romania pe plan international in relatia cu celelalte state, nu trebuie sa isi faca datoria!

Debarcarea premierului, indiferent de conflictele de autoritate din interiorul PSD, acum cand ii cer demisia politicienii maghiari din Romania si de la Budapesta, inseamna un semnal clar de slabiciune din partea Romaniei in fata autonomistilor maghiari. Reactia timida a Ministerului de externe al Romaniei fata de vandalizarea fatadei Ambasadei Romaniei la Budapesta este inca o dovada clara de slabiciune. De cine asculta Melescanu: de primul ministru Tudose, care a transmis un mesaj ferm impotriva autonomistilor, chiar daca a fost intr-un limbaj nepotrivit, de Dragnea, care negociaza orice cu UDMR pentru a-si salva pielea, sau de Viktor Orban, premierul Ungariei?

Acoperirea stemei Romaniei de pe cladirea Ambasadei de la Budapesta a fost un act premeditat. Presedintele Miscarii de tineret 64 de comitate, Gyula Gyorgy Zagya, care militeaza pentru anularea Tratatului de la Trianon si reincorporarea Transilvaniei in hotarele Ungariei dinainte de 1918, a fost artizanul acestei vandalizari. Activi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro