Vanatoarea "lupilor solitari"

Politiile din Europa - mobilizate contra terorismului jihadist, fortele de securitate au arestat zeci de suspecti in Franta, Belgia si Germania. Atacul a fost comis de doi frati, Cherif si Said Kouachi, cetateni francezi de origine algeriana, ucisi doua zile mai tarziu de fortele de elita franceze, care s-au antrenat cu reteaua extremista din Yemen. Trecerea prin Madrid Surse antitero spaniole au dezvaluit ca Amedy Coulibaly, unul din autorii atacurilor de la Paris, a condus la inceputul lui ianuarie cinci persoane la Madrid pentru a lua avionul spre Turcia, intre care iubita sa Hayat, Mehdi Sabry Belhoucine si fratele lui Mohamed, deja condamnat intr-o afacere de terorism si sotia si fiul acestuia.

acum 61 luni (18 Jan 2015)

Politiile din Europa - mobilizate contra terorismului jihadist, fortele de securitate au arestat zeci de suspecti in Franta, Belgia si Germania. Doi francezi suspectati de legaturi cu Al Qaeda au fost arestati in Yemen.

Dupa atentatele teroriste de la Paris, Europol a emis un aviz asupra riscurilor de noi atentate in Europa, tarile cele mai vizate fiind Belgia, Olanda si Marea Britanie. Si a urmat operatiunea din Belgia, fortele de securitate reusind sa dejoace un atentat.

Belgia se teme de un atac islamist si ca masura de protectie, guvernul a trimis pe strazi sute de militari, inclusiv unitati speciale. Dupa arestarea a 15 persoane suspectate de terorism, tara a intarit masiv masurile de securitate.

Cautat in Europa si SUA, Abu Omar Soussi, 27 ani, de origine marocana a fost plecat in Siria pentru a se alatura Statului Islamic. El apare intr-o inregistrare video in care gruparea extremista SI se lauda cu comiterea de atrocitati. Cautat activ de serviciile secrete americane si europene, Soussi a intretinut, din Grecia, contacte telefonice cu fratele - detinut in inchisoarea Lantin - unul din cei doi jihadisti ucisi joia trecuta de politie in cadrul operatiunii anti-teroriste de la Verviers. Ascultarea convorbirilor lor telefonice a permis politiei belgiene sa descopere faptul ca erau in pregatire atentate pe solul Belgiei si sa-l identifice pe cel care tragea sforile din punct de vedere operational si financiar. Doi suspecti banuiti ca pregateau atacuri contra politistilor si comisariatelor in Belgia, au murit joi seara dupa asaltul dat de politie la Verviers. Aqpa a revendicat atentatul de la Paris din 7 ianuarie contra redactiei Charlie Hebdo. Atacul a fost comis de doi frati, Cherif si Said Kouachi, cetateni francezi de origine algeriana, ucisi doua zile mai tarziu de fortele de elita franceze, care s-au antrenat cu reteaua extremista din Yemen. Un video difuzat pe un site islamist, un responsabil al Aqpa, Nasser al-Ansi afirma ca ate... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro