Vanatoarea de dihori si Marea Sfarcaiala

Ca un specific scotian de civilizatie, la vanatoarea de dihori sunt permise ca arme numai pusca cu anestezic sau sacul de canepa, caci vanatul trebuie capturat viu. Dupa capturare, dihorii sunt dresati si o parte din ei, cei care o au cu fuga, sunt folositi la vanatoarea de iepuri, iar ceilalti sunt vanduti ca animale domestice la mondeni de felul lui Catalin Botezatu, gen. Doua lucruri mi-au atras atentia la caderea lui: unu, ca pe sub kilt Vespasian purta chiloti marca "Botezatu" si doi, ca din cauza miscarii bruste un fel de sfarc i-a sarit de sub tanga, exact la fel cum ii sarise si lu’ Janet Jackson in 2004 de sub sutien, la Super Bowl.

acum 96 luni (23 Jun 2016)

Potroacele il avea de bogatas pe Angus MacDonald, care, dupa ce cumparase jumatate de munte, devenise cat se poate de roman. Parintele Manole avea si despre asta o vorba de duh: "Nu mai va tot mirati ca bogatasii patrioti nu platesc impozite tarii lor.

O alta deosebire mai neim-portanta erea ca, daca Ion Tiriac organiza vanatori de mistreti, Angus MacDo-nald organiza vanatori de dihori. Lucru de inteles, de-oarece e mai greu de crescut mistreti, care mananca mult si la o adica te pot omori la vanatoare. Ca o paranteza, poemul "Mistretul cu colti de argint", scris de poetul Stefan Augustin Doinas, fusese tradus in Scotia sub numele "Dihorul cu miros de canal", gen. Angus ne mai povestise ca in Scotia vanatoarea de dihori erea sport national traditional, cel mai barbatesc si plin de neprevazut. Din cate am inteles, asta e din cauza ca, la vanatoare, scotienii poarta fusta aia la care ei ii zic kilt deasupra si nimic dedesubt. Iar dihorul are tocmai obiceiul de a ataca sub fusta, cam la 70 de cm inaltime, deci competitia la vanatoare este care pe a cui, gen.

Intre timp, in Romania, deci si la Potroacele, avea loc competitia de vara "Ma-rea Sfarcaiala". Pentru cine nu stie ce este asta, va aduc aminte ca, la o finala de Super Bowl din 2004, o sora de-a lui Michael Jackson, Janet, a scapat un sfarc pe afara cand canta imnul sau ce canta ea la pauza. Toti jurnalistii de "content" din lume care vor si ei sa ia un premiu Pulitzer (care in limba romana si in combinatie cu sfarcurile suna un pic mai ciudat) umbla sa descopere cine ce sfarc a scapat pe afara, in diverse ocazii. La noi, ultima realizare memorabila o avusese sotia presedintelui, doamna Iohannis, care, desi reusise sa le tina pe sfarcuri pe sub rochie, se vazusera destul de bine, asa ca erea in pole position la Sfarchiada. Deci, eream aproape toti barbatii din Potroacele la Vanatoarea anuala de dihori "Memorialul Mustela putorius caledoniae Potrocensis", unde Mustela putorius caledoniae este nu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro