Valul de pensii speciale revine dupa alegerile locale. Ce bombe pregatesc alesii

Valul de pensii speciale revine dupa alegerile locale. Ce bombe pregatesc alesii

La Senat si la Camera Deputatilor se afla mai multe proiecte de lege care prevad pensii speciale pentru alesii locali, profesori, personalul de pe ambulante sau consilierii parlamentarilor, acestea fiind la un pas de adoptare, majoritatea initiativelor fiind deja la Camera decizionala. Parlamentarii care au semnat proiectul de lege propun ca pensia sa reprezinte 80% din baza de calcul reprezentata de media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile legale, corespunzatoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare. Dezincriminarea conflictului de interese Doi deputati PSD, Florin Iordache si Daniel Florea, alaturi de UDMR-istul Marton Arpad, au depus o propunere legislativa la Camera Deputatilor prin care vor sa rezolve problema interdictiei angajarii rudelor de pana in gradul 3 la cabinetele parlamentare, precizandu-se clar ca, inainte de data de 21 august 2013, nu a existat o restrictie privind angajarea acestor rude, iar legea nu se aplica retroactiv.

acum 94 luni (18 May 2016)

La Senat si la Camera Deputatilor se afla mai multe proiecte de lege care prevad pensii speciale pentru alesii locali, profesori, personalul de pe ambulante sau consilierii parlamentarilor, acestea fiind la un pas de adoptare, majoritatea initiativelor fiind deja la Camera decizionala.

Comisiile reunite de administratie publica si juridica din Camera Deputatilor au adoptat mai multe amendamente la acest proiect de lege pentru a incerca sa corecteze punctele care au dus la declararea proiectului drept neconstitutional de CCR. Unul dintre amendamentele adoptate prevede ca indemnizatiile vor fi suportate din bugetele locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor din Capitala, a judetelor si municipiul Bucuresti.Un alt amendament adoptat prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de Consilii Judetene care au fost si parlamentari trebuie sa opteze pentru una din cele doua pensii speciale. Initiativa a fost respinsa de Camera Deputatilor, cauza acestui fiind faptul ca PSD, UNPR si ALDE nu au reusit sa stranga suficiente voturi pentru proiect, adica 50%+1 din numarul total al deputatilor, fiind vorba de o lege organica. Cei doi au fost artizanii scoaterii, in repetate randuri, a initiativei dupa ordinea de zi, in momentele in care s-a constatat ca nu exista o majoritate solida pentru a fi adoptat proiectul de lege.

"Cadouri" pentru profesori si personalul de pe ambulante

In plenul Senatului, in calitate de prim for, va ajunge si o initiativa legislativa prin care personalul profesionist de interventie din cadrul serviciilor de ambulanta beneficiaza de pensii speciale, fiindu-le interzis insa sa "exprime in public opinii contrare intereselor Romaniei"'. Proiectul de lege e semnat de 82 de parlamentari, in special din PSD si UNPR, insa pot fi regasiti si cativa liberali si UDMR-isti . Parlamentarii care au semnat proiectul de lege propun ca pensia sa reprezinte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro