Valul de caldura se extinde in toata tara. Sase judete sunt sub cod portocaliu de canicula, alte 13 sunt sub cod galben

Valul de caldura se extinde in toata tara. Sase judete sunt sub cod portocaliu de canicula, alte 13 sunt sub cod galben

In zonele joase de relief din vest si local in centrul si sudul tarii, vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul de 80 de unitati.

acum 66 luni (10 Aug 2017)

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), caldura va cuprinde cea mai mare parte a tarii. In zonele joase de relief din vest si local in centrul si sudul tarii, vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul de 80 de unitati. Minimele nocturne nu vor cobori, in general, sub 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 24-25 de grade.

De asemenea, joi se afla sub cod portocaliu de canicula sase judete: Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor. In aceste zone, disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade.

Tot joi, vor fi sub cod galben de canicula alte 13 judete: Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Valceas, Olt si Teleorman. In aceste zone, vor fi temperaturi intre 35 si 37 de grade.

Meteorologii spun ca valul de caldura va persista pana spre sfarsitul saptamanii, iar in zonele de munte, in special in nord-vestul tarii, in timpul dupa-amiezelor va fi instabilitate atmosferica. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 30 si 38 de grade. In continuare, vremea va fi caniculara in vestul, sudul si centrul tarii, iar disconfortul termic va fi accentuat in toate regiunile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro