Valoarea punctului de pensie creste de la 830,2 lei, la 871,7 lei, din 1 ianuarie. Cresc si pensiile militare de stat

Valoarea punctului de pensie creste de la 830,2 lei, la 871,7 lei, din 1 ianuarie. Cresc si pensiile militare de stat

Pe de alta parte, contributia la sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, va creste doar cu 0,1 puncte procentuale anul viitor, desi operatorii din piata asteptau o crestere de un punct procentual, pentru a se ajunge la nivelul de 6% stabilit de Lege.

acum 85 luni (31 Dec 2015)

De asemenea, conform aceleiasi ordonante, in anul 2016 pensiile militare de stat se majoreaza cu 5%, informeaza agerpres.ro.

La finele lunii noiembrie, potrivit statisticilor Ministerului Muncii, pensia medie de asigurari sociale de stat era de 886 lei, iar pentru agricultori de 362 lei.

Pe de alta parte, contributia la sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, va creste doar cu 0,1 puncte procentuale anul viitor, desi operatorii din piata asteptau o crestere de un punct procentual, pentru a se ajunge la nivelul de 6% stabilit de Lege. Am decis sa facem o majorare pentru ca am vrut sa dam mesajul acesta, ca suntem constienti de problema demografica, stim problema pensiilor, este o mare problema pentru Romania, dar, pentru a asigura acest pachet de relaxare fiscala (cuprins in Codul Fiscal -- n.r.) nu am mai avut loc pentru altceva", declarat la inceputul acestei luni ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro