Valeriu Zgonea contesta cererea de revocare din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Pe ce se bazeaza

Valeriu Zgonea contesta cererea de revocare din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Pe ce se bazeaza

UPDATE Pozitia PSD exprimata printr-un comunicat de presa: Este lamentabil ca Valeriu Zgonea se agata de functie. Incercarea lui Valeriu Zgonea de a se agata, prin tertipuri procedurale, de functia de presedinte al Camerei Deputatilor este ridicola si trista. Secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a declarat ca sedinta Biroului Permanent al Camerei in care se discuta scrisoarea lui Valeriu Zgonea, privind cererea de revocare a sa din functie, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, a fost amanata.

acum 63 luni (4 May 2016)

UPDATE Pozitia PSD exprimata printr-un comunicat de presa: Este lamentabil ca Valeriu Zgonea se agata de functie. Incercarea lui Valeriu Zgonea de a se agata, prin tertipuri procedurale, de functia de presedinte al Camerei Deputatilor este ridicola si trista. Valeriu Zgonea a fost ales in aceasta functie in calitatea sa de membru al PSD si nu in virtutea unor calitati personale speciale. PSD a initiat procedura de revocare din functie a lui Valeriu Zgonea.

UPDATE Conducerea Camerei Deputatilor a amanat subiectul revocarii lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al acestui for, dupa ce acesta a transmis ca nu poate fi schimbat, la cererea PSD, pentru ca este deputat neafiliat.

Secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a declarat ca sedinta Biroului Permanent al Camerei in care se discuta scrisoarea lui Valeriu Zgonea, privind cererea de revocare a sa din functie, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, a fost amanata.

"Adevarul" a aratat inca de ieri ca Valeriu Zgonea va incerca sa blocheze revocarea sa din fruntea Camerei Deputatilor. Desi inlocuirea lui Zgonea pare o simpla formalitate - din moment ce a fost exclus din partid, iar PSD are majoritate in parlament - Regulamentul Camerei Deputatilor le da unele batai de cap social-democratilor. Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii apartine presedintele". Numai ca, surse din anturajul lui Zgonea spuneau ieri, pentru Adevarul, ca fostul presedinte executiv al PSD considera ca odata exclus din partid si-a pierdut si calitatea de membru al grupului.

Liderul deputatilor PSD Florin Paslaru a declarat pentru "Adevarul": "Chiar daca a fost dat afara din partid, Zgonea este inca membru in grupul PSD. Iar eu, in calitate de lider de grup, asa cum spune Regulamentul, am trimis propunerea de revocare catre Biroul Permanent. Deci la data la care s-a facut propunere de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro