Valeriu Steriu, steaua in ascensiune a UNPR. Un fost deputat PSD, favorit sa devina urmasul lui Oprea si Ontanu la sefia UNPR

Valeriu Steriu, steaua in ascensiune a UNPR. Un fost deputat PSD, favorit sa devina urmasul lui Oprea si Ontanu la sefia UNPR

Cine este urmasul lui Oprea si Ontanu Inginer de profesie, doctor in agronomie, Valeriu Steriu are doua mandate de deputat la activ si a fost secretar de stat in Guvernul Nastase. Dupa ce in 2007 obtine doctoratul in Agronomie la Universitatea de Stiintte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Steriu se specializeaza si pe domeniul securitatii si apararii nationale printr-un curs postuniversitar realizat in 2009 la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" .

acum 78 luni (25 Mar 2016)

Cateva sute de progresisti sunt asteptati maine, sa-si aleaga presedintele, in cadrul unui Congres stabilit dupa demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR. "Il organizam acolo pentru ca la Parlament nu am putut din cauza Targului de nunti", a declarat, pentru "Adevarul", Valeriu Steriu, favorit in cursa pentru sefia UNPR. De la demisia lui Oprea din fruntea UNPR, presedintia partidului a fost asigurata din postura de interimar de catre Neculai Ontanu, care a fost retinut in urma cu doua zile.

Cine este urmasul lui Oprea si Ontanu

Inginer de profesie, doctor in agronomie, Valeriu Steriu are doua mandate de deputat la activ si a fost secretar de stat in Guvernul Nastase.

In 2001, Steriu este numit director al unui proiect al Bancii Mondiale, "Cercetare si consultanta in agricultura", insa in acelasi timp e numit si secretar de stat pe probleme de integrare europeana si internationale Ministerul Agriculturii in Guvernul Adrian Nastase. Plecarea lui Nastase de la putere a insemna a echivalat si cu iesirea lui Steriu din structurile guvernamentale. La alegerile din 2008, candideaza din partea PSD si obtine un loc de deputat in Parlamentul Romania.

Oprea l-a vrut ministru al Agriculturii

Aventura sa poltiica alaturi de PSD se incheie in 2010, cand pleaca alaturi de Gabriel Oprea pentru a forma UNPR. In 2012, tot cu sprijinul PSD, de data aceasta sub formula PSD, Steriu mai obtine un mandat de parlamentar.

La 18 ianuarie, conducerea UNPR, stabilea ca Steriu va fi seful de campanie pentru cele doua randuri de alegeri din 2016. Odata cu retragerea lui Oprea de la conducerea partidului, Steriu a fost vazut drept favorit pentru presedintia formatiunii, in conditiile in care fostul vicepremier "l-a recomandat" pentru aceasta functie celorlalti progresisti.

Doctor in agronomie si cursuri la Moscova

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro