Valentin Ceausescu, despre Steaua anilor '80: "Securitatea conducea Romania in acea vreme"

Valentin Ceausescu, despre Steaua anilor '80:

Intr-un interviu acordat "ProSport" in urma cu mai multa vreme, fiul lui Nicolae Ceausescu a vorbit rivalitatea existenta intre Steaua si Dinamo in anii '80, inainte si dupa ce ros-albastrii au castigat Cupa Campionilor. Au fost cazuri cand, stiind ca sunt in tribuna, un arbitru sau altul se simtea obligat sa favorizeze Steaua, dar sa stiti ca dupa meci mergeam si le ceream sa nu mai faca asta pentru ca, efectiv, Steaua nu avea nevoie.

acum 84 luni (31 May 2017)

Intr-un interviu acordat "ProSport" in urma cu mai multa vreme, fiul lui Nicolae Ceausescu a vorbit rivalitatea existenta intre Steaua si Dinamo in anii '80, inainte si dupa ce ros-albastrii au castigat Cupa Campionilor. Au fost cazuri cand, stiind ca sunt in tribuna, un arbitru sau altul se simtea obligat sa favorizeze Steaua, dar sa stiti ca dupa meci mergeam si le ceream sa nu mai faca asta pentru ca, efectiv, Steaua nu avea nevoie. Nu ca si alti generali (de-ai nostri) nu ar fi procedat la fel daca ar fi avut aceeasi putere.

Si acum are Craciunescu sa imi dea o sticla de whisky pentru ca nu ne-a acordat un penalty la un meci in "Stefan cel Mare". Dupa meci m-am vazut cu el si i-am spus: . Am facut pariu, s-a uitat la caseta si mi-a recunoscut ca a gresit. Sotia lui era economista si era amenintata ca isi pierde serviciul... Cate transferuri nu am ratat noi la Steaua pentru ca imi era ascultat telefonul si cand voiam sa luam un jucator ne trezeam ca l-a luat Dinamo!

Si dumneavoastra aveati telefonul ascultat?

Pai il ascultau pe taica-meu si nu ma ascultau pe mine?!

Asta spre sfarsitul anilor 80, cand la conducerea lui Dinamo a venit cine a venit, v-am spus ca nu vreau sa dau nume, si, dupa ce m-am implicat eu mai mult la Steaua. Dar sa stiti ca in '83, de exemplu, eu am fost la meciul dinamovistilor cu cei de la Hamburg. Le-am si prezis ca se vor califica si am fost la un pas sa anticipez scorul corect, dar si desfasurarea lui. Multescu a ratat in ultimul minut si nu mi-a iesit pronosticul de 3-3, dar le-am zis ca o sa fie condusi cu 3-0 si se califica. Ati auzit, probabil, legenda cum ca orice echipa care ar fi avut sprijinul dumneavoastra ar fi avut aceleasi performante. - Ion Alecsandrescu) priceput - poate cel mai bun din istoria fotbalului nostru - si cu un antrenor extraordinar, Emeric Ienei. M-am implicat in fotbal pentru ca imi placea si pentru ca am considerat ca este un domeniu de activitate in care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro