"Valea Rinichiului", satul unde aproape fiecare localnic si-a vandut un rinchi ca sa scape de saracie: cu cat sunt platiti pentru o recoltare

Brokerii de organe, asa cum se numesc acesti vanatori de rinichi, vin in mod regulat in satul Hokse, dar si in zonele invecinate, si adesea reusesc sa-i pacaleasca pe oameni sa calatoreasca in sudul Indiei ca sa faca operatia de recoltare a rinichiului contra unor sume mici de bani. Profitand de ignoranta oamenilor, acestia inventeaza tot felul de povesti, cum ar fi ca omul are nevoie numai de un singur rinichi ca sa traiasca si ca celalalt organ este in plus.

acum 114 luni (26 Jul 2015)

Satul Hokse din Nepal a ajuns cunoscut in intreaga lume ca Valea Rinichiului, un renume trist, de care se leaga povesti tragice. Saracia i-a impins pe acesti oameni sa-si vanda rinichii celor care se ocupa cu traficul de organe umane, insa acum acestia sunt considerati de infractori un fel de pepiniera din care isi pot alege un rinichi oricand este nevoie.

Brokerii de organe, asa cum se numesc acesti vanatori de rinichi, vin in mod regulat in satul Hokse, dar si in zonele invecinate, si adesea reusesc sa-i pacaleasca pe oameni sa calatoreasca in sudul Indiei ca sa faca operatia de recoltare a rinichiului contra unor sume mici de bani.

Profitand de ignoranta oamenilor, acestia inventeaza tot felul de povesti, cum ar fi ca omul are nevoie numai de un singur rinichi ca sa traiasca si ca celalalt organ este in plus.

In ultimii zece ani, tot felul de oameni au venit la noi in sat pentru a ne convinge sa ne vindem rinichii. Iar faptul ca am mai multi copii m-a convins sa accept propunerea, a explicat Geetha pentru postul de televizune american CNN.

Asa a ajuns femeia sa calatoreasca impreuna cu cumnata sa si un agent de organe in India, unde a facut operatia. Interventia a durat numai jumatate de ora, dar a trebuit sa ramana in spital timp de trei saptamani ca sa se recupereze. Dupa dezastrul care a afectat o multime de familii din zona, locul a redevenit un adevarat rai pentru comerciantii de organe. Estimarile arata ca in Nepal au loc 10.000 de astfel de operatiuni pe piata neagra din Nepal, in urma carora sunt vanduti aproxiamtiv 7.000 de rinichi.

Partea si mai tragica pentru locuitorii din Valea Rinichiului este ca traficantii de organe nu asteapta intotdeauna consimtamantul donatorilor. S-au inregistrat in ultimii ani zeci de cazuri in care acestia au fost rapiti pentru a le fi furati rinichii, iar uneori victimele sunt omorate pentru a li se re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro