Val de pensionari in Politie, din cauza iminentei modificarii pensiilor speciale

Val de pensionari in Politie, din cauza iminentei modificarii pensiilor speciale

Ea a subliniat insa ca nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor sa se pensioneze in aceleasi conditii ca si pana acum o vor mai putea face pana in 15 septembrie.

acum 62 luni (31 Jul 2017)

Guvernul ar urma sa adopte o ordonanta de urgenta prin care se schimba modul de calcul pentru pensiile politistilor. Ea a precizat ca pregateste actul normativ pentru sedinta de Guvern din aceasta saptamana si ca majorarea se va aplica din momentul intrarii in vigoare a acestuia. Ministrul anunta ca vor fi angajati 4.000 de oameni in sistem si ca pensionarea din MAI in conditiile actuale se va mai putea face pana in 15 septembrie.

Carmen Dan a precizat ca au fost discutii in acest sens cu Ministerul Finantelor Publice si ca decizia este ca salariile politistilor sa creasca cu 10%.

Ministrul de Interne a mai anuntat ca vor fi angajate in Politie 4.000 de persoane, avand in vedere deficitul de personal din sistem in urma pensionarilor anticipate.

Ea a subliniat insa ca nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor sa se pensioneze in aceleasi conditii ca si pana acum o vor mai putea face pana in 15 septembrie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro