Vai de saracia noastra: incepe Liga I. Unde se afla campionatul romanesc in lume in topul investitiilor in achizitii

Vai de saracia noastra: incepe Liga I. Unde se afla campionatul romanesc in lume in topul investitiilor in achizitii

Potrivit sursei citate, in aceasta vara, in toata Liga I, s-au facut trei transferuri pe bani, pentru o suma totala de 410.000 de euro: *Ovidiu Popescu, de la ACS Poli la Steaua: 200.000 de euro *Vlad Achim, de la FC Voluntari la Steaua: 200.000 de euro *Silviu Balaure, de la FCM Baia Mare la Astra: 10.000 de euro Acest total de 410.000 de euro plaseaza campionatul romanesc pe locul 42 in lume. Asa va fi si acum, dupa o perioada de mercato, in care toate cluburile au ales sa aduca jucatori de duzina, liberi de contract, care sa completeze loturile din punct de vedere numeric, criteriul de calitate fiind omis peste tot.

acum 74 luni (23 Jul 2016)

La nivel de echipa nationala, Romania a fost invinsa de Albania, la Euro 2016.

Si nu e vorba de o exagerare jurnalistica. Concluzia e bazata pe cifrele furnizate de site-ul de specialitate, transfermarkt.de. Potrivit sursei citate, in aceasta vara, in toata Liga I, s-au facut trei transferuri pe bani, pentru o suma totala de 410.000 de euro:

*Ovidiu Popescu, de la ACS Poli la Steaua: 200.000 de euro

*Vlad Achim, de la FC Voluntari la Steaua: 200.000 de euro

*Silviu Balaure, de la FCM Baia Mare la Astra: 10.000 de euro

Acest total de 410.000 de euro plaseaza campionatul romanesc pe locul 42 in lume. Practic, fata de acum 6 ani, nivelul investitiilor in transferuri a scazut de 41 de ori!

Doar Steaua plateste

Analiza "Weekend Adevarul" pe baza cifrelor furnizate de transfermarkt.de confirma ca, desi fotbalul romanesc e lovit de o saracie crunta, un lucru a ramas constant: Steaua a platit si plateste, in continuare, cele mai mari sume de transfer.

Acum 6 ani, avand o concurenta serioasa din partea unor grupari, precum Dinamo, Rapid, FC Vaslui sau Poli Timisoara, Steaua dadea lejer sume ce sareau de un milion de euro pentru achizitii. Rezultatul e ceea ce s-a vazut in aceasta vara cand doar pentru Popescu si Achim s-au dat bani, in timp ce niste fotbalisti de duzina, precum Golubovici (32 de ani) si Aganovici (28 de ani) au fost adusi liberi de contract si prezentati ca mari vedete.

Vrem sa pacalim fotbalul

Iar Golubovici si Aganovici chiar sunt vedete, atunci cand ne gandim ca CSMS Iasi, intrata in turul II preliminar al Ligii Europa, s-a intarit in aceasta vara, aducand un jucator din Filipine. Cu astfel de "investitii", reprezentantele Ligii I in cupele europene, Astra, Steaua, Viitorul, Pandurii si CSMS Iasi, incearca mai degraba sa pacaleasca fotbalul si sa patrunda in grupele competitiilor UEFA printr-o minune pentru a prim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro