Vai, catastrofa: USR nu are ideologie! Dar cei care au ce fac cu ea?

Vai, catastrofa: USR nu are ideologie! Dar cei care au ce fac cu ea?

Dar pana atunci, tara asta nu de ideologii duce lipsa, ci de o buna guvernare, fie ea de stanga sau de dreapta. Asta ar salva partidul si l-ar intoarce la scopul pentru care a fost creat, si anume sa lupte impotriva singurului lucru care ne omoara cu zile pe toti: proasta guvernare, fie ea de stanga sau de dreapta.

acum 72 luni (1 Jun 2017)

>

Cei care insista pe aceasta chestiune, care mie mi se pare falsa, uita un lucru: cum s-a format, de fapt, USR. Toti cei care au aderat la acest partid s-au strans in jurul unei concept de o cu totul alta natura: buna guvernare. Sunt oameni care s-au saturat de modul in care guverna atat dreapta, cat si stanga deja existente. Confruntati inca de la inceput cu acuzatiile ca nu au ideologie, au intrat in siajul acuzatorilor si nu au stiut cum sa gestioneze problema. Au uitat de la ce au pornit la drum si au inceput sa-si puna, ei intre ei, intrebari: care de-aici esti, ba, de stanga? Ca si cum am fi de stanga sau ca si cum am fi de dreapta? Si pentru ca acolo, in mod evident, sunt si oameni de stanga, si oameni de dreapta, partidul a ajuns in pragul sciziunii. Si asta nu doar inainte de a-si fi atins menirea initiala, dar chiar inainte de a-si fi facut macar un brand din ea: Nicusor Dan paraseste partidul pe care l-a initiat si fondat. Mi-as fi asumat de la bun inceput, pieptis, lipsa unei ideologii clare: "Da, nu avem ideologie, cel putin nu deocamdata. Dar pana atunci, tara asta nu de ideologii duce lipsa, ci de o buna guvernare, fie ea de stanga sau de dreapta. In chestiunile consensuale partidul sa voteze unitar, in cele mediu-litigioase sa voteze in urma consultarilor interne pe care cei de la USR le practica deja, iar in cele puternic litigioase, de factura pur ideologica (cum e si problema Coalitiei pentru Familie) sa voteze fiecare asa cum ii dicteaza constiinta si optiunea ideologica. La cati sunt in Parlament, votul lor ar fi mai degraba simbolic, dar macar ar putea indeparta presiunea celor care acuza lipsa de ideologie.

Asta ar salva partidul si l-ar intoarce la scopul pentru care a fost creat, si anume sa lupte impotriva singurului lucru care ne omoara cu zile pe toti: proasta guvernare, fie ea de stanga sau de dreapta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro