"Vaduva vesela", la Operele din Bucuresti si din Iasi. Andrei Serban ne invita la un spectacol ?"cum n-a vazut Parisul"

"DE LA BELCANTO LA OPERETA Din momentul in care a aflat McMaster ca imi place sa lucrez in stiluri diverse, mi-a propus sa montez la Cardiff doua lucrari, aflate stilistic la poluri opuse : Puritanii lui Bellini, apogeu al belcantoului italian,si Vaduva vesela, celebra opereta de Lehar (prima avand ca subiect razboiul civilsi religios din secolul al XVI-lea dintre puritanisi catolici, a doua tratand o problematica mult mai frivola - aceea a dragostei intr-o lume obsedata de banisi de aventuri ilicite).

acum 94 luni (15 Aug 2016)

Cea mai populara dintre toate operetele, "Die Lustige Witwe" de Franz Lehar - "Vaduva vesela", "La veuve joyeuse", "The Merry Widow". in regia lui Andrei Serban, are o viziune radical diferita de cea din spectacolele sale anterioare cu acelasi titlu, realizate la Operele din Viena si Cardiff.

Adaptarea, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu si Andrei Plesu, este semnata de regizor impreuna cu Daniela Dima. Solistii vin din diverse teatre din tara, iar Vlad Conta si Ciprian Teodorascu dirijeaza corul si orchestra Operei iesene.

Pentru melomani - muzica e senzationala, pentru doritorii de spectacol -decorurile multiple si sutele de costume promit o punere in scena... Dansurile sunt pline de senzualitate si erotism, toti artistii canta si danseaza...

La "Vaduva Vesela", ne convingem ca, daca opera si opereta nu ar mai exista, lumea ar fi si mai trista! Sunt doar patru reprezentatii la Bucuresti la ONB: pe 1, 2, 3 si 4 septembrie, iar la Iasi pe 9,10 si 11 septembrie, potrivit comunicatului de presa.

"DE LA BELCANTO LA OPERETA

Din momentul in care a aflat McMaster ca imi place sa lucrez in stiluri diverse, mi-a propus sa

montez la Cardiff doua lucrari, aflate stilistic la poluri opuse : Puritanii lui Bellini, apogeu al belcantoului

italian,si Vaduva vesela, celebra opereta de Lehar (prima avand ca subiect razboiul civilsi religios din

secolul al XVI-lea dintre puritanisi catolici, a doua tratand o problematica mult mai frivola - aceea a

dragostei intr-o lume obsedata de banisi de aventuri ilicite). (...)

Cu Vaduva vesela nu ma simteam atras de efectele facile obisnuite in reprezentatiile de opereta.

Intr-o prima versiune, la Cardiff, am fost influentat de filmul cu acelasi titlu al lui Stroheim, caresi azi mi se pare cea mai indrazneata interpretare a lumii decadente, dezorientat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro