"Vaduva Alba", britanica din Al-Shabaab, conduce acum o unitate de 200 de jihadiste. Ea a devenit "Mama Razboiului Sfant"

Samantha Lewthwaite, vaduva lui Germaine Lindsay, care a fost implicat in atentatele din Londra din 2005, lucreaza acum in cadrul unei unitati de servicii secrete din cadrul gruparii somaleze teroriste Al-Shabaab, potrivit agentiilor de informatii din Somalia. Samantha Lewthwaite, impreuna cu sotul ei Germaine Lindsay si unul dintre copii FOTO Daily Mail "Vaduva Alba" a fugit din casa ei din Aylesbury la scurta vreme dupa aceste atacuri si, de atunci, a fost responsabila de o serie de atacuri socante ale Al-Shabaab.

acum 105 luni (20 May 2015)

Samantha Lewthwaite, vaduva lui Germaine Lindsay, care a fost implicat in atentatele din Londra din 2005, lucreaza acum in cadrul unei unitati de servicii secrete din cadrul gruparii somaleze teroriste Al-Shabaab, potrivit agentiilor de informatii din Somalia. "Vaduva alba", dupa cum i se spunea, a devenit "Mama Razboiului Sfant" si se pare ca ar fi antrenat-o pe femeia care a fost responsabila de un atac sinucigas socant dintr-un hotel al capitalei Mogadishu, in care au murit 28 de persoane. De cand a devenit un "membru-cheie" al gruparii teroriste, Lewthwaithe ar fi fost creierul din spatele uciderii a peste 400 de persoane, inclusiv masacrul celor 148 de oameni de la Universitatea din Kenya. "Mama Razboiului Sfant" ar locui impreuna cu un grup de vaduve din Al-Shabaab pe care le antreneaza sa obtina informatii de la guvernele locale din Somalia, pozand drept patroane de ceainarii, in vanzatoare ambulante sau menajere la hoteluri. Samantha Lewthwaite ar fi orchestrat un numar de atacuri, inclusiv cel de luna trecuta de la Universitatea din nordul Kenyei, in care au murit 148 de persoane. Ea este fiica unui fost soldat care a fost detasat in Irlanda de Nord, si vaduva lui Germaine Lindsay, unul dintre cei patru atacatorii sinucigasi care au detonat patru bombe in Londra, trei in metro si una intr-un autobuz, pe 7 iulie 2005. Samantha Lewthwaite, impreuna cu sotul ei Germaine Lindsay si unul dintre copii FOTO Daily Mail "Vaduva Alba" a fugit din casa ei din Aylesbury la scurta vreme dupa aceste atacuri si, de atunci, a fost responsabila de o serie de atacuri socante ale Al-Shabaab. Se pare ca acum femeia coordoneaza atacuri cu masini-capcana si sinucigase, in Somalia si Kenya, ca recruteaza copii ca jihadisti si ca ofera familiilor foarte sarace sute de dolari pentru a le folosi femeile si copii in atentate sinucigase. "Stim ca s-a inconjurat de multi britanici care ii sunt locotenenti si bodyguarzi, somaleza ei nefiind prea buna", sustine oficialul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro