Vaccinarea, intre drept si obligatie: libertatea mea vs. libertatea ta?

Vaccinarea, intre drept si obligatie: libertatea mea vs. libertatea ta?

A fi vegetarian sau anti-vaccinare e atat de misto si de hippie incat nu cred ca sunt foarte multi convinsi de-adevaratelea, ci foarte multi care au o nostalgie inexplicabila pentru vremuri necunoscute de tip anii '70 cand, alegand sa sa te revolti impotriva sistemului, iti legai o bentita de cap ca Rambo si o luai pe dealuri cu niste alti revoltati, bagai LSD si ascultai muzica buna.

acum 69 luni (29 Apr 2015)

>

Te intalneai intamplator cu vreo cunostinta veche si la intrebarea: "Ce mai faci?"

A fi vegetarian sau anti-vaccinare e atat de misto si de hippie incat nu cred ca sunt foarte multi convinsi de-adevaratelea, ci foarte multi care au o nostalgie inexplicabila pentru vremuri necunoscute de tip anii '70 cand, alegand sa sa te revolti impotriva sistemului, iti legai o bentita de cap ca Rambo si o luai pe dealuri cu niste alti revoltati, bagai LSD si ascultai muzica buna. Teoria mea personala e ca, nemai existand muzica buna, nici Beetle-uri ca pe vremuri, nu mai zic de iarba sau LSD, cine se inchipuie rebel in societatea actuala decide sa se revolte impotriva sistemului si sa-si ia portia lui de libertate cat se poate de gresit: nevaccinandu-si copiii.

Pentru mine personal e dificil sa inteleg acest curent, cu atat mai mult ca in el gasesti oameni de la care ai pretentii. E interesant sa o faci pe rebelul la 20 de ani, cand nu ai griji si nici bani, dar dupa o varsta, cand ai pe maini viata unui copil, nu mi se mai pare un exemplu de responsabilitate. Norocul nostru ca exista un vaccin pentru hepatita de tip B. Pe piata gasim aceleasi vaccinuri de zeci de ani, vaccinuri cu rata redusa de manifestare a reactiilor adverse si, daca poti citi acest text, cred ca parintii tai au avut grija de tine si ti l-au facut. Libertatea de exprimare si cea de a decide sa iti urmezi calea, oricare ar fi ea. Este adevarat, e dreptul tau sa te informezi despre vaccinuri inainte de a decide. Sursa informatiilor este, insa, extrem de importanta, ceea ce inseamna ca ar trebui sa avem acces la opinii stiintifice si obiective, iar asta este destul de greu acum cand fiecare are libertatea de a spune orice vrea, fara sa fie responsabil pentru propriile-i afirmatii.

In plus, pentru cei care considera ca este dificil a cantari libertatea unui individ sau a altuia, am o veste proasta sau buna, depinde de cat esti de inzestrat cu bun simt si logica: mai mult... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro