Vacanta de iarna fara nici o reclamatie. Tips & Tricks pentru o vacanta in siguranta

Anulare sau intarziere in transportul cu trenul sau autobuzul Si atunci cand calatoresti cu trenul ai dreptul la informare, la rambursarea contravalorii biletului, la continuarea calatoriei cu prima ocazie, la gustari si bauturi racoritoare ori la o compensatie egala cu 25% sau 50% din valoarea biletului, daca se anunta o intarziere de cel putin o ora sau daca se anuleaza calatoria. Daca folosesti autobuzul sau autocarul, ai dreptul la informare in caz de anulare sau intarziere, ai dreptul de a alege intre rambursare si continuarea calatoriei in caz de anulare sau intarziere de peste doua ore, ai dreptul la despagubiri de maxim 50% din costul biletului si rambursare, daca nu ti se ofera posibilitatea de alegere, ai dreptul la gustari si bauturi racoritoare in cazul anularii sau intarzierii de peste 90 de minute sau la cazare pentru maxim 2 nopti. Agentiile de turism sunt obligate sa-ti gaseasca si sa-ti ofere alternative, iar site-urile de intermediari, chiar daca nu-si asuma niciun fel de responsabilitate, vor incerca, de cele mai multe ori, sa medieze problemele aparute si sa gaseasca o rezolvare.

acum 84 luni (15 Dec 2016)

Vrei sa faci poze cu Mosul acasa in Laponia sau sa vizitezi unul din zecile de targuri de Craciun deschise in marile capitale europene.

Esti aproape cu bagajele la usa, iar cheful de munca scade tot mai mult in aceasta perioada in care gandul iti este la partia de schi din Austria, sau poate la luminile de Craciun din Paris (apropo, sa stii ca luminile din Bucuresti au iesit pe locul trei cele mai frumoase lumini din Europa).

Inainte de a rezerva o camera de hotel, citeste cu mare atentie termenii si conditiile site-ului pe care vrei sa faci rezervarea. Ar fi bine sa gasesti informatiile necesare privind anularea: majoritatea hotelurilor si locurilor de cazare permit anularea rezervarii intr-o anumita perioada de timp inainte de sosirea efectiva.

Daca vrei sa pleci cu avionul, trenul sau autobuzul, dupa ce alegi destinatia, inainte de a finaliza procesul de achizitie, verifica foarte atent toate datele introduse, pentru ca multe dintre companii nu mai permit modificarea sau rectificarea greselilor, odata ce ai trimis comanda pentru rezervarea biletelor. Uneori, ti se va solicita o suma de bani pentru a efectua eventuale modificari care, in unele situatii, in functie de oferta pe care ai gasit-o, poate fi mai mare decat ceea ce ai platit pentru bilete.

Verifica ce tipuri de bagaje si cate poti lua cu tine in mijlocul de transport, care sunt dimensiunile si greutatea acceptate si, daca este cazul, plateste tariful pentru greutate sau bagaj suplimentar, ca sa nu ai surprize.

Daca vrei sa pleci cu autoturismul personal, te sfatuim sa verifici cu atentie regulile de circulatie din statele pe care le vei tranzita spre destinatie, in special in privinta utilizarii anvelopelor de iarna - state precum Austria, Germania, Cehia, Slovenia, Suedia, Finlanda prevad obligativitatea utilizarii acestora in sezonul de iarna.

Tot de acasa iti poti rezerva si o masina pentru deplasarile pe care vrei sa le faci prin tara de destinati... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro